TERROR För en gångs skull har en bank i Sverige stängt ned ett konto som de facto samlar in pengar till terrorism. AFA-kopplade Rojavakommittéernas konton där man samlar in pengar till PKK stängs ned av SEB efter att Avmaskerat avslöjat dem.

Det var Avmaskerat som var först med att uppmärksamma hur SEB tillät den AFA-kopplade gruppen Rojavakommittéerna att ha konto hos banken till en webbshop kallad ”Heval förlag” där man säljer terrorpropaganda till vinst för den kurdiska terrororganisationen PKK. Rojavakommittéerna låg även bakom Erdogan-dockan som skapade en diplomatisk kris mellan Sverige och Turkiet.

Avslöjandet kom att uppmärksammas i Turkiet, men varken SEB eller Finansinspektionen ansåg att det var några problem med PKK-shopen när Fria Tider hörde av sig.

Men nu skriver Rojavakommittéerna på Twitter att SEB ”viker sig för Turkiet” och stänger ned Heval förlags bankkonton. Enligt den vänsterextrema gruppen har en ”turkisk medie- och mailkampanj [sic!] pågått” mot dem under den senaste veckan.

Man beklagar sig också över att ”svenska högerextremister kartlägger […] allt motstånd mot Erdogan och skickar till utländska [sic!] makt för att få våra röster tystade”.