DANMARK Ett danskt AFA-konto på Facebook beklagar sig efter att en av deras ”kamrater” utsatts för ett ”politiskt motiverat övergrepp” på väg hem från en fest.

Det är den danska Facebookgruppen ”Revolutionære Antifascister” som i ett långt inlägg beklagar sig över att antifascistisk verksamhet inte alltid är riskfritt. Enligt inlägget ska en av deras ”kamrater” ha attackerats under natten till söndagen den 19 februari i Köpenhamn. Personen ska ha varit på väg hem från en fest när han eller hon konfronterades av tre okända män.

AFA menar att ”övergreppet” var politiskt motiverat eftersom angriparna bland annat skrikit ”afasvin” i samband med att de pryglade vänsterextremisten.

”Attacken måste ses i sammanhang av att det tidigare under dagen hölls ett möte med högerextremister i Köpenhamn och att en antifascistisk motdemonstration också hölls i samband med detta. Vi kan alltså anta att gärningsmännen finns i kretsarna av de som deltog i de radikala högerextremisternas möte”, skriver man i inlägget.

Det man syftar till är ett frukostmöte som en grupp kallad ”Folkets Flamme” höll på lördagsförmiddagen, som AFA gjorde allt för att störa. Enligt AFA består gruppen av ”ideologiskt cyniska rasister” som vill ”prata om folkmordiska idéer om ett ´rensat´ Danmark, där inskränkt nationalism och patriarkalt familjetvång härskar” och bör därför inte få äta frukostbuffé i fred.

Man uppger också att den pryglade vänsterextremisten ”mår bra efter omständigheterna” men samtidigt är ”väldigt skakad av händelsen”.

Inlägget har delats av ett antal vänsterextrema Facebook-konton.