AVSLÖJANDE Hugo Edlund var tidigare engagerad i Nordiska motståndsrörelsen. Nu har Avmaskerat tack vare en dataläcka avslöjat att han har ett djupgående samarbete med våldsvänstern.

Nordfront har tidigare valt att inte skriva om Hugo Edlund, som tidigare var medlem i Nordiska motståndsrörelsen, trots att han efter sitt avhopp själv gått ut med att han samarbetar med Säpo.

Detta eftersom han sedan sitt avfall från den nationella rörelsen sökt uppmärksamhet som ”avhoppad nazist” och ”offer” i alla offentliga kanaler som kan tänkas vilja ge honom en plattform. Ett patologiskt uppmärksamhetssökande som Nordfront inte har velat bidra till.

Nu har dock sajten Avmaskerat avslöjat att Edlund haft ett samarbete med AFA. Informationen ska Avmaskerat ha kommit över tack vare en dataläcka som man har fått ta del av.

Enligt Avmaskerat rör det sig om 6 615 stycken mejl där Edlund bland annat försöker sälja sina ”tjänster” till diverse medier och även delar med sig av information till en så kallad researcher från AFA.

Samarbetar med både Säpo och våldsvänstern

Edlunds karriär som kollaboratör med Säpo bekräftades av honom själv i ett DM på Instagram några månader efter hans avhopp. Samarbetet med våldsvänstern ska dock ha inletts omedelbart, enligt vad Avmaskerat har kunnat avslöja.

Då ska Edlund ha skickat skärmdumpar på ett internt projekt som Motståndsrörelsen hade planerat att lansera till Expo, Boden mot rasism och AFA Stockholm.

"Det kändes moraliskt rätt". Hugo Edlund skryter i DM om hur han samarbetar med Säpo. Skärmbild: Instagram.
Hugo har ett "behov att prata" med AFA Stockholm. Skärmbild från avmaskerat.com.

Säljer sig själv via "konsultföretag"

Vidare skriver Avmaskerat att man via mejlen kan följa hur Edlund registrerar företaget Hugo Edlund, som ska syssla med ”konsultverksamhet som rådgivare inom högerextremism och föreläsning inom samma område”.

Sedan följer flera mejl där Edlund försöker sälja information till diverse medier, men i slutändan är det endast Aktuellt Fokus Kim ”Bajs-Kim” Fredriksson som nappar.

I Avmaskerats artikel kan man läsa mer om Edlunds karriär som ”offentlig avhoppare” och AFA-kollaboratör. Man utlovar även fler artiklar om Hugo Edlund utifrån de mejl som man kommit över via dataläckan.