EXTREMVÄNSTERN Efter Avmaskerats artikel om AFA-nätshoppen ”Svart Katt Prints” och personerna bakom har dessa gömt butiken bakom ett nytt namn. Den numera ökända butiken går numera under namnet ”NoBordersFund”.

Avmaskerat publicerade i fredags en avslöjande artikel om webbshopen ”Svart Katt Prints”, som man beskriver som den ”dominerande leverantören av vänsterextrema kläder i Sverige”.

Butiken drivs officiellt av den så kallade konstnären Jacob ”Jackie” Sjöberg Olsson, men enligt Avmaskerats avslöjande är det hans ljusskygge storebror Mo Sjöberg Olsson som sköter den dagliga driften. Avmaskerat exponerar även en rad andra vänsterextremister som är involverade i butiken, bland annat en feministisk porrskådespelerska från Frankrike.

Under helgen kom ”Svart Katt Prints” Instagramsida att försvinna, men inte helt utan spår. I själva verket har man i ett försök att gömma sig från Avmaskerats läsare bytt namn på kontot till ”No Borders Solidarity Fund” (@nobordersfund). Även på sajten Etsy har man bytt namn till ”NoBordersFund”, även om url:en fortsatt är etsy.com/shop/SvartKattPrints.

Efter Avmaskerats exponering bytte"Svart Katt Prints" namn.

Läs mer om AFA-shoppen Svart Katt Prints och den udda samlingen personer bakom på Avmaskerat.com.