FÖRRÄDERI En av de personer som sålts ut till AFA av förrädaren Hugo Edlund har publicerat ett filmklipp där han konfronterar Edlund.

Hugo Edlund konfronteras och erkänner öppet sitt samarbete med AFA

Nordfront har tidigare skrivit om Avmaskerats avslöjande om Hugo Edlund, som tidigare var medlem i Nordiska motståndsrörelsen men som sedan kom att byta sida och samarbeta med både Säpo och AFA.

Säpo-samarbetet har Edlund skrutit öppet om på sociala medier, men samarbetet med AFA har fram till nyligen varit något som han själv försökt att dölja. Detta kunde dock bekräftas när Avmaskerat fick ta del av en stor dataläcka från Edlunds privata e-postkonto.

Erkänner samarbete med AFA

Personen som konfronterar Edlund har själv blivit utsatt för dennes förräderi, då han var en av de personer som Edlund sålde ut för att behaga sina nya antifascistiska ”vänner”.

Edlund medger direkt utan omsvep sitt samarbete med våldsvänstergruppen, samtidigt som han smidigt försöker att traska vidare.

På fråga varför han sålt ut gamla kamrater svarar Edlund att han ”tyckte inte det var schysst att bli uthängd liksom” och att detta var det enda sättet att plockas ned från AFA:s hemsida.

— Det är så det funkar med AFA, menar Edlund.

Avmaskerat har dock med Edlunds mejl visat att han själv sökte kontakt med AFA för att spontant förse dem med information långt efter att AFA gett besked om att han inte behövde ge dem något mer.