GÖTEBORG Joakim Cederberg-Hake stod på Socialdemokraternas lista till årets kommunfullmäktigeval i Partille. Men efter att det avslöjats hur Partille-sossen hyllar AFA stryker partiet honom från listan.

Det var under hösten som sajten Exakt24 avslöjade att en kommunpolitiker i Partille öppet hyllade den vänsterextrema våldsorganisationen AFA.

Politikern i fråga heter Joakim Cederberg-Hake och stod då på Socialdemokraternas kandidatlista inför årets kommunfullmäktigeval.

När Exakt24 sökte Cederbeg-Hake i hans hem ville han inte svara på frågor. Inte heller den lokala sossebossen i Partille, Katarina Kristoffersson, ville då svara på frågor rörande lämpligheten i att en av deras företrädare hyllar AFA.

Nu har dock Cederberg-Hake själv via Facebook gått ut med att partiet strukit honom från kandidatlistan efter avslöjandet, vilket också Exakt24 kan avslöja.

Exakt24:s video om att Joakim Cederberg-Hake inte längre är sossekandidat i Partille.

”De anförda skälen var att jag i somras utsattes för nazisters förtals- och hatkampanj samt att jag i dyningarna av detta ”agerade fel” (läs: lade mig inte platt för nazisterna)”, skriver den före detta hobbypolitikern på Facebook.

På Facebook har han dessutom öppet skrutit om hur han smugglat så kallade flyktingar till Sverige samt länkat till AFA:s hemsida, bland annat till en artikel där hemadresser tillhörande medlemmar i Exakt24:s redaktion publicerades.

Efter att Cederberg-Hake fått sparken av sossarna tycks han dock mer än villig att prata med Exakt24 i en telefonintervju, även om det är oklart om han förstår vem han pratar med.

I intervjun säger han bland annat att han ”förtalsanmält” Exakt24 för att de skrivit att han stödjer AFA. På frågan om det inte stämmer att han stödjer AFA svarar han:

— Det är ju ganska oväsentligt i sak eftersom det har med ett förtalsmål att göra. Men det är svårt att säga, det är ett löst nätverk som jag inte har någon åsikt om.