USA En död och fem förda till sjukhus när AFA hamnade i bråk med ett kriminellt MC-gäng i USA.

Lördagen den 19 februari samlades amerikanska AFA-aktivister i Portland för att demonstrera mot polisvåld. Vänsterextremisterna ska ha varit beväpnade och på något sätt hamnat i konflikt med personer kopplade till MC-gänget ”Gypsy Jokers”.

Innan polis hann anlända till platsen blev sex av vänsterextremisterna skjutna. En av ”antifascisterna” dog på plats och fem fick föras till sjukhus.

Hur skadorna på andra sidan ser ut är oklart. Vissa vänsterextremister på sociala medier skrev inlägg som antydde att de skadat personerna som sköt dem, men vänsterextremisterna inledde sedan en nedtystningskampanj där de uppmanade sina anhängare att radera bilder och inlägg som skulle kunna användas som bevisning mot dem.

Enligt The Post Millenial, som Andy Ngo är chefredaktör för, ska polisen ha gripit två misstänkta men inte velat kommentera vilken sida de gripna tillhör.

När polisen försökte hålla en presskonferens om händelsen dök två hysteriska AFA-aktivster upp och tog över mötet genom att skrika och ta över talarplatsen som polisen ursprungligen stod i. Incidenten kan ses sju minuter in i filmen här ovan.

Andy Ngo, som länge bevakat vänsterextremismen i USA och tidigare själv attackerats av AFA, skriver på Twitter att den hysteriska kvinnan heter Hailley Nolan och att den rullstolsburna mannen är Dustin Ferreira.

Nolan säger till journalisterna att polisen medvetet inte skyddade AFA, vilket flera medier påpekat är ironiskt då AFA och BLM-rörelsen i USA länge förespråkat att polisen ska avfinansieras och tvingas skära ner i sin verksamhet eftersom kåren gör mer skada än nytta. Extremvänstern vill alltså ha polisbeskydd samtidigt som de i princip vill avskaffa polisen.