POLITIK Youtubern Björn Björkqvist oroas över yttrandefriheten i Sverige med anledning av regeringens problem med att blidka Turkiet i frågan om det svenska Nato-medlemskapet.

Nordfront skrev i måndags om hur regeringen nu överväger att införa en lag som skulle möjliggöra att medier som anses ”hota rikets säkerhet” eller ”missbruka yttrandefriheten” kan få sina tillstånd att sända radio och TV indragna.

Samma dag släppte den nationalistiske opinionsbildaren Björn Björkqvist en film på sin Youtube-kanal på ett liknande tema. I filmen förutspår Björkqvist ökad censur för att blidka Turkiet.

— Nånting håller på att ske i Sverige, säger Björkqvist i filmen och lägger till att han är orolig för svensk yttrandefrihet.

Björkqvist tar avstamp i en presskonferens från den 24 januari där statsminister Ulf Kristersson sa att ingen fråga är viktigare för den svenska regeringen och landets säkerhet än att Sverige får bli medlem i Nato.

— Jag vill varna alla i Sverige att inse allvaret i det här. Det här är allvar på riktigt. Det här är det värsta vi har varit med om sen andra världskriget. Det här är en fråga som hotar hela vår demokrati, sa Kristersson på presskonferensen.

I filmen blickar Björkqvist också tillbaka till 1930-talet då Sveriges regering också införde förbud mot vissa publiceringar som kunde kränka andra nationer och därmed ansågs kunna påverka rikets säkerhet i negativ riktning.