I helgen som var anordnade Näste 1 månadsmöte med tillhörande julbord för alla anslutna. Innan maten serverades sammanfattade nästeschefen Anders Rydberg året som gått och avslutade med att blicka framåt.

Söndagen den 10 december var det dags för det traditionsenliga julbordet i Näste 1. Till en början samlades aktivister och aktiva medlemmar för månadsmöte och gick bland annat igenom de aktiviteter som anordnats inom nästet under den gångna månaden. Efter detta var det dags för mingel med kaffe, glögg och pepparkakor samtidigt som litteratur och annat kunde inhandlas från det uppställda kampbordet.

Strax efter klockan 16 anslöt nästets passiva medlemmar och nästeschefen Anders Rydberg sammanfattade smått året som gått och gick igenom vissa större särskilda händelser inom organisationen. Det konstaterades även att Näste 1:s aktivister har varit väldigt flitiga och både anordnat samt deltagit i många aktiviteter runt om i landet under det gångna året.

När alla var på plats var det dags att hugga in på det generösa julbordet som innehöll allt man kunde önska sig i matväg. Maten slank ner med god aptit och var, som alltid, väldigt välsmakande – en stor eloge till kocken!

När alla var mätta och belåtna var det dags att ha en tankesmedja där olika punkter diskuterades i mindre grupper. En rad förslag kom in, bland annat gällande kommande aktiviteter och andra händelser inom nästet. Det fastställdes även att det från och med nästa år kommer att anordnas mer organiserade aktiviteter och sociala sammankomster för alla passiva medlemmar, vilka av olika anledningar ej har möjlighet att vara aktiva på gatan, men som kan tillföra till kampen på andra sätt i bakgrunden.

Efter detta började deltagarna att röra sig hemåt och Näste 1 tackar alla de som närvarade för en trevlig och lyckad kväll. Väl mött!


  • Publicerad:
    2017-12-14 11:00