VÄNSTEREXTREMISTER I natt är det åtta år sedan ett tjugotal vänsterextremister fick stryk när de skulle attackera nationalister i Malmö.

Natten den 8 mars 2014 attackerades fem nationalister av vänsterextremister vid Möllevångstorget i Malmö, något som Avmaskerat har skrivit ett längre reportage om.

Attacken kom strax efter att de fem nationalisterna promenerade förbi lokalen ”Glassfabriken”, som då var en samlingsplats för Malmös vänsterextremister.

Det beskrivs ha varit ett tjugotal rödingar som attackerade nationalisterna med glasflaskor, gatstenar och träpålar.

Ett stort slagsmål utbröt, där en av de nationella killarna misshandlades allvarligt med en vinflaska. Inte förrän den killen, Magnus blev medvetslös drog Andreas sin kniv och stormade den vänsterextrema pöbeln och lyckades slå tillbaka dem.

En av de vänsterextremister som skadas i bråket är Showan Shattak, som får en skallfraktur. Det är dock oklart om frakturen orsakades av slag från nationalisterna eller från när polishästarna skingrade folksamlingen.

I efterhand har det i media beskrivits som att det var Shattak och hans vänner som attackerades av nationalisterna. De nationella dömdes i förhand av media och en lång och komplicerad rättsprocess följde händelsen.