Dagens datum 24 maj Denna dag 1902 föddes Austin App, en pionjär inom historierevisionismen. Hans viktigaste bidrag till forskningen är skriften Ravishing the Women of Conquered Europe om de allierades massvåldtäkter.

Efter andra världskriget var det på många platser förbjudet, och ibland förenat med livsfara, att uttrycka sympatier för nationalsocialismen. Vid denna tid kom istället de som är allmänt kända som revisionister att verkar för att ge en sanningsenlig bild av andra världskriget. Revisionisterna har under årtionden synat segermakternas version av ”förintelsen”; de har avslöjat att ett av de viktigaste bevisen för den så kallade förintelsen var ett bedrägeri, de har granskat Rudolf Höss erkännanden som kom till genom de allierades tortyr, avslöjat att de ”autentiska gaskamrar” som finns i Auschwitz har byggts efter kriget och mycket annat.

Idag vet vi även att uppemot fem miljoner tyska kvinnor våldtogs efter andra världskriget av allierade soldater. Cornelius Ryan, en ”erkänd” historiker tog i sin bok Slutstriden – slaget om Berlin från 1966 upp frågan om de allierades massvåldtäkter som ägde rum mot den tyska civilbefolkningen. Då hade dessa berättelser redan spridits utanför Tyskland under loppet av tjugo år genom en av de första historierevisionisterna, den amerikanske professorn Austin App.

Austin App föddes den 24 maj 1902 i Wisconsin, USA. Han skulle i vuxen ålder bli professor i litteratur och engelska. Han var son till en tysk emigrant, lärde sig tyska hemma och kom tidigt att engagera för det tyska folket. Han var motståndare till såväl första som andra världskriget, vilka bägge fördes mot Tyskland.

Efter andra världskriget, i en tid när propagandan arbetade på högvarv för att framställa det tyska folket och nationalsocialismen som ondskan personifierad blev Austin App historierevisionist. Hans viktigaste bidrag till forskningen kring andra världskriget var den första skrift han författade, Ravishing the Women of Conquered Europe från 1946. Kort senare författade han även The Big Three Deportation Crime och Slave-Laboring German Prisoners of War. Dessa skrifter trycktes i tiotusentals och gavs ut på fyra språk.

1945 varnade nyhetsbyrån Associated Press för "nazipropaganda" som hittade på "falska skräckhistorier" om de allierade. Austin Apps "skräckhistorier" visade sig dock senare vara sanna.

Efter krigsslutet fanns massvis med berättelser om de övergrepp som allierade soldater begick på tyska kvinnor – berättelser som inga historiker eller medier verkade vilja skriva om. I Ravishing the Woman of Conquered Europe följer den första riktiga dokumentationen över denna ”historiens största massvåldtäkt”. Förutom de tyska kvinnorna tog App även upp de kvinnor som våldtogs i Österrike och i Ungern.

App visade att även om Röda arméns soldater – påhejade vid slutskedet av kriget av den judiske propagandisten Ilya Ehrenburg – var de som främst gjorde sig skyldiga till övergreppen, begicks också våldtäkter och gruppvåldtäkter av amerikanska, brittiska och franska soldater. Detta berodde enligt App på allierad hatpropaganda och den inställning och jargong som de allierades officerare använde sig av gentemot de ockuperade tyskarna och som spreds neråt till soldaterna. Tyskarna utmålades som icke-människor som man kunde plundra och även våldta.

App citerar i sin skriften en hög militär i München som uttalade följande: ”Rättigheter! Ni har inga rättigheter. Ni är erövrade, förstår ni?” Den amerikanske amiralen William Halsey hade följande åsikt om de besegrade:  ”Jag hatar japsar. Jag säger till er män att om jag möter en gravid japansk kvinna, så sparkar jag henne i magen.” Denna typ av jargong av från allierade befäl ledde till massvåldtäkter på kvinnor och andra övergrepp. App återger i sin skrift vad ett ögonvittne från Danzig berättade: ”De våldförde sig även på åttaåriga flickor och sköt de pojkar som försökte försvara sina mödrar”.

App belyser i skriften också ett vittnesmål från den amerikanska senaten den 17 juli 1945 om när franska kolonialtrupper (negrer) under Eisenhowers ledning kom till Stuttgart och ”vallade in kvinnor och barn i gångtunnlarna och våldtog några 2000 av dem”. Vid ett annat tillfälle våldtogs 100 nunnor av sovjetiska soldater. ”Föreställ er hur den amerikanska pressen skulle ha skrikit”, skrev App, ”om tyskarna hade våldfört sig på nunnor! Men de gjorde inte det. Detta illdåd överlämnades åt våra med-ockupanter av det tyska folket”.

Austin App var också en av de första att ägna sig åt ”förintelseförnekelse”, något som skedde i den 28-sidiga skriften The Six Million Swindle  från 1973. I skriften sammanfattar App ”åtta punkter som motsäger siffran sex miljoner som media upprepar ad nauseam utan bevis”.

1. Emigration, inte förintelse, var den tyska planen för att lösa judefrågan.
2. Det finns inga bevis för att judar gasades i Auschwitz eller i några andra koncentrationsläger.
3. Judar som dog i pogromer och de som försvann befann sig i territorier som var under sovjetisk kontroll och inte tysk.
4. Majoriteten judar som påståtts ha dödats var partisaner, spioner och kriminella.
5. Om det fanns minsta bevis för att ”förintelsen” ägt rum skulle Israel ha öppnat upp arkiven för historiker.
6. Judarna och media har aldrig presenterat ett enda giltigt bevis för att ”förintelsen” ägt rum. På sin höjd har de misstolkat och felciterat dokument och uttalanden från personer som talat om saker de inte haft tillräckligt hög position att känna till.
7. Bevisbördan för ”sex miljoner” bör ligga på åklagaren, inte de åtalade. Detta är en princip för all civiliserad lagstiftning.
8. Förintelsetroende historiker har ”löjligt stora” skillnader i sina beräkningar av antalet offer.

Austin App kom snart att brännmärkas som antisemit, förtalas och jagas av den judiska lobbyorganisationen Anti-Defamation League. App skulle dock inte låta sig kuvas utan förblev en sanningssökare hela sitt liv.

Han skulle ge ut 21 skrifter och böcker samt publicera en mängd artiklar. App lär också ha bidragit till att Institute for Historicial Review, IHR, kom till. Två år efter Apps bok The Six Million Swindle grundades denna idag ledande revisionistorganisation till vars verksamhet bland andra David Irving, Robert Faurrisson och Ernst Zündel bidragit. När den första internationella revisionistkonferensen arrangerades 1979 höll Austin App tal under ämnet ”Förintelsen i perspektiv”.

Austin App avled 1984. Under sin sista tid uttryckte denne revisionistpionjär glädje över att kunna bevittna den explosionsartade utveckling i såväl prestationer som intresse för revisionistiska studier kring alla aspekter av andra världskriget.

Ursprungligen publicerad 2013-05-24.