På tisdagseftermiddagen den 11/7 begav sig delar av Näste 4 till en gång- och cykelbro över E4 vid Bredsand söder om Sundsvall.

Väl där vecklades en stor banderoll ut med texten NORDFRONT.SE och hölls av ett par NS-män utanför broräcket, flankerat av två stolta fanbärare på var sida.

Responsen lät inte vänta på sig och inom några minuter började både privatbilister och långtradarchaufförer visa sitt gillande med både signalhorn, tummen upp, segerhälsningar och diverse andra tecken som anses positiva, åtminstone i hårdrockskretsar.

Men som vanligt fanns det även denna dag åtminstone en yttrandefrihetshatare bland trafikanterna som genast kontaktade Shomrim (Polisen), så efter ca 20 minuters aktivitet på bron kom konstaplarna Pling & Klong körandes på gångbron med sitt färgglada fordon.

Ansvarig på plats undrade vad de gjorde där och frågade om de rimligtvis inte hade viktigare saker för sig, såsom att jaga brottslingar till exempel. Men som vanligt slingrade de sig som ålar med sina icke-svar.

Sen bad polisen den ansvarige på plats samt en aktivist om legitimation. Men eftersom ingen var misstänkt för något brott så blev det ingen åsiktsregistrering den här gången.

Tilläggas bör att ingen av konstaplarna var villiga att uppge varken sina namn eller id-nummer. Inte heller stoppade de en pappa med son som framförde en oregistrerad fyrhjuling tänkt för lek som passerade framför deras näsor!

Däremot blev den kvinnliga konstapeln så förtjust i aktivisten så hon ville ta en bild ”till sitt privata album”, som hon uttryckte det. Man kan ju undra vad hennes pojkvän säger om sånt?!

När systemets lakejer lämnat platsen så upptäcktes en skum civilklädd snubbe med ett jätte-teleobjektiv smygandes i buskarna ett par hundra meter bort, men han försvann snabbt när aktivisterna började gå mot honom.

Aktiviteten pågick sammanlagt ett par timmar innan det gavs order om hemfärd för denna gång.

Sammanfattningsvis var aktiviteten mycket lyckad med oerhört god respons som gav mersmak och det beslutades genast att denna aktivitet kommer upprepas inom kort i Sundsvallsområdet.

Vill även du bli en frihetskämpe? Sök dig då till Nordiska motståndsrörelsen!


  • Publicerad:
    2017-07-14 17:00