INRIKES. Hemmagjorda bomber har blivit en relativt vanlig fritidssysselsättning för barn i Umeå. Det rapporterar Socialtjänsten på Facebook. Polisen har dock inte fått in någon anmälan om saken.

Att tillverka egna bomber och spränga dem har blivit mycket populärt bland barnen i Umeå. Socialtjänsten i Umeå rapporterar på juden Mark Zuckerbergs hemsida Facebook att barnens hemtillverkade bomber hittas på olika platser runt om i Umeå, bland annat på Tomtebo.

I ett av inläggen finns bilder på en bomb som sprängdes i helgen på en grillplats på Tomtebo.

Enligt Barbro Hedman, som är ”fältpedagog” i Umeå, är barnens bomber ett nytt fenomen i Umeå och hon vill be föräldrar att kolla om deras barn i hemlighet bygger bomber i hemmet.

— Vi vill gärna gå ut med information om det här, om hur farligt det är för djur som kan dö om de äter resterna av bomberna och för en själv när man tillverkar det här, säger hon och fortsätter:

— Det är bra om föräldrar har ögon och öron öppna och pratar med sina ungdomar om det här.

Samtidigt meddelar Polisen att man inte någon information om att det förekommer bomber bland barn i Umeå. Detta trots att Umeå har en lång historia av uppmärksammade sprängdåd.

Källa:
Barn spränger bomber i Umeå


  • Publicerad:
    2018-09-30 21:25