KULTURMARXISM. I liberala medier världen runt hyllar man att det nu bland Belgiens biträdande premiärministrar finns en könsförvirrad manlig gynekolog som avser driva ”transfrågan”.

Efter nästan två år utan egentlig regering har i Belgien nu en styrande koalition bildats – och en av dess nya biträdande premiärministrar presenteras som ”Europas mest till åren komna transpolitiker”.

Petra De Sutter, tillhörande Flamländska Gröna Partiet (FGP), utsågs på torsdagen till biträdande premiärminister.

De Sutter, som varit en ledamot i Europaparlamentet sedan Juli 2019, valdes ut till ämbetet tillsammans med sex andra politiker, rapporterar Reuters.

Belgien har sedan december 2018, när en koalition bestående av fyra partier kollapsade, saknat en riktig regering.

Mellan de federala valen 2019 och mars i år har landet styrts av en expeditionsministär ledd av Sophi Wilmes, vilken i mainstreammedier hyllats som ”landets första kvinnliga premiärminister”, men som nu istället lovordas för att vara ”landets första kvinnliga utrikesminister”.

Den könsförvirrade ministerns specialområde är ”fertilitet”

Den nytillsatte premiärministern De Sutter är professor i gynekologi med fertilitet som specialområde. Han är verksam vid Ghents universitet och har gjort sig känd som en högröstad förespråkare för ”trans- och reproduktionsrättigheter”.

I liberala medier i hela världen är man lyrisk över detta val av biträdande premiärminister i Belgien.

De Sutter uppges i sin politiska gärning ofta utgå från sina egna erfarenheter som ”transperson”.

”Ändå är den bistra verkligheten att jag även som vuxen känt mig diskriminerad. Jag var fyrtio år när jag beslutade mig för att fullt ut bli den kvinna jag alltid har varit och på grund av detta beslut förlorade jag kollegor, folk jag kände och till och med vänner” snyftar han i en intervju publicerad på hans hemsida och fortsätter:

Inte alla har haft samma tur som jag – som blivit accepterad på min arbetsplats samt av min partner och älskade. De facto har väldigt få människor i min situation haft den turen.

Ministern menar att detta hans lyckliga öde förpliktigar:

Detta är varför jag måste göra någonting för dem som inte hade denna tur. Jag har ett väldigt starkt rättspatos och finner det så orättvist att människor i världen lider bara för att de vill vara det de är.

Den könsförvirrade gynekologen välkomnar på Twitter sin utnämning:

Är otroligt tacksam för tilliten som mitt parti har visat mig. I natt gav jag tillsammans med tusen andra medlemmar grönt ljus för den nya regeringen.


  • Publicerad:
    2020-10-03 19:15