USA Ledamoten, vars politiska karriär både föregåtts och kantats av brott, som nu belagts med pedofili och tagit avsked från politiken, försäkrar att han står stark – trots allt han ”utsatts för”.

En delstatsledamot i New Hampshires representanthus och landets första lagstiftare i statlig tjänst som öppet identifierar sig som transperson, arresterades i veckan anklagad för spridande av barnpornografi.

Transan Stacie-Marie Laughton, som innan sitt så kallade könsbyte hette Barry Charles Laughton, Jr, har som Demokrat redan hunnit tvingas avgå två gånger från sin plats i New Hampshire State House. Denna gång är orsaken åtal i fyra rättsfall rörande spridning av sexuellt explicita bilder på barn.

Nashua Police Departments offentlige informationsofficer John Cinelli uppger att polisen på tisdagen inledde en utredning av en ”ungdomsincident” och att det var härvid som det uppdagades att lagstiftaren hade distribuerat explicita bilder. På torsdagen genomsökte polisen Laughtons bostad och arresterade honom.

— De hade pratat med ett vittne som hävdade och gjorde det troligt att Laughton distribuerar sexuellt explicita bilder på barn, kommenterar Cinelli i webbtidningen Patch och tillägger:

— Brottsutredande poliser fick i uppdrag att driva utredningen. De ansökte om – och beviljades omgående – en arresteringsorder för den misstänkte.

Transan ställdes på fredagen inför rätta på fredag vid Hillsborough County Superior Court-South. 39-åringen har en historia av upprepade ”juridiska problem”. 2008 dömdes han för kreditkortsbrott, enligt New Hampshire Union-Leader.

Men 2012 blev Laughton den förste transsexuelle person någonsin som valts till statlig lagstiftare, vilket gav eko i hbt-aktivisters kretsar.

— Jag hoppas och tror att hbt-gemenskapen blir inspirerad av detta, sa en uppenbart stolt Laughton då, och fortsatte:

— Min förhoppning är att vi nu kan få se fler människor i samhället kandidera, kanske till rådman. Kanske kommer vi att ha en senator vid nästa val.

Strax efter valet tvingades han emellertid att avgå efter att anklagelserna om kreditkortsbedrägerier offentliggjorts. Laughton dömdes senare till sex månaders fängelse efter att ha bombhotat ett sjukhus 2015. I juli 2021 arresterades han anklagad för att ha givit polisen falsk information.

Kortvarig glädje över valseger 2022

Laughton gick åter segrande ur valet till delstatshuset i november 2022 – bara för att månaden därefter avgå efter anklagelser om stalking. Laughton hade arresterats för personförföljelse två gånger under 2022, inklusive en incident i september endast två månader före valet.

I en Facebook-video upplagd i samband med Laughtons tillkännagivande om att han nu efter den senaste arresteringen lämnar politiken för gott, försäkrar den självrättfärdigande transan:

— Jag lever, jag är säker, jag mår bra … Jag är inte självmordsbenägen, och jag försöker bara klara mig varje dag trots det jag har blivit utsatt för. Jag vet inte vad framtiden har att erbjuda, men jag vet det här: Det finns många bra möjligheter där ute för mig att tjäna, och många bra möjligheter för mig att fortfarande hålla kontakten med alla – och jag planerar att göra det.