USA 63-årige Rachel Levine, en transsexuell jude som gjort sig känd för att klä ut sig i småflickeutstyrsel, har nu svurits in som fyrstjärnig amiral.

Rachel Levine (tidigare Richard) är en transsexuell jude som fick plats i Joe Bidens judiska regering som chefsrådgivare för folkhälsan i USA.

Efter nomineringen till att leda USA:s federala civila hälso- och sjukvårdskår har människor på Twitter uppmärksammats Levines egna psykiska ohälsa med bilder som visar Levine i småflickeutstyrsel med kort ljusblå volangklänning och rosettprydda pippilotter i håret.

Foto: Twitter

Som chef över USA:s federala civila hälso- och sjukvårdskår svors Levine in som fyrstjärnig amiral. Med stolthet förkunnades att Levine blir den första transsexuella fyrstjärniga amiralen i USA.

USA:s federala civila hälso- och sjukvårdskår, PHSCC, är en av åtta uniformerade tjänster i USA. De övriga är armén, marinkåren, flottan, flygvapnet, rymdstyrkan, kustbevakningen samt den vetenskapliga organisationen NOOA.

PHSCC, som Levine nu blir amiral över, har letts av fem tidigare amiraler där bara en av dem faktiskt haft en officersutbildning med sig från början. Att Levine nu blir fyrstjärnig amiral, utan någon som helst erfarenhet av att leda trupper, gör att hen nu exempelvis kan leda armén och marinkåren samt även bli USA:s försvarschef.