SOLIDARITET. Massinvandringen vi varnat för är här. Alla ser den. Alla inser sakta men säkert att detta är på riktigt. Men hur ska Sverige klara av att ta emot alla dessa människor? Hur ska Europa kunna frälsa världen? Kortsiktigheten är total. Men det finns andra lösningar…

repatriering

Det finns en grupp som har en helt unik möjlighet att nu visa prov på solidaritet gentemot dessa flyktingar. Jag tänker på alla de som enligt vad de själva uppger redan flytt/flyttat till Sverige/Europa till följd av krig eller andra snarlika orsaker. Hur bra hade det inte varit om dessa helt enkelt fick överlåta sin rätt att vistas i Sverige/Europa till dem som nu knackar på vår port? Sverige, ja hela Europa borde följa den modellen och snarast inrätta en anhörigutvandring där man systematiskt kartlägger icke-européers kontakter med sina hemländer.

Visar det sig att man till exempel är från Irak, trakter som inte längre är oroliga, att man har många släktingar i landet och åker dit på semester så borde man omedelbart låta sig deporteras för att bereda plats för de nu flyende. Skulle inte det vara det yttersta beviset för den medmänsklighet som det talas så varmt om i dessa tider? En medmänsklighet som en gång räddat livet på de invandrare som nu bor i Sverige men semestrar i Irak.

För hur är det, invandrare? Tror du på fullaste allvar att Europa inte har några gränser? Att det inte finns någon som helst ribba för hur mycket vi kan bära? Hur många i veckan ska kvorteras in i vårt redan utsatta land? Man kan nästan börja tro att Syriens grannländer inte alls känner med sina bröder och systrar. Och att ni som redan fått vår hjälp i överflöd inte är villiga att ge tillbaka.

Det är inte solidariskt…

För några dagar sedan konstaterade Kenneth Roth, generalsekreterare för människorättsorganisationen Human Rights Watch att Saudarabien och de andra Gulfstaterna inte erbjudit sig att ta in EN ENDA FLYKTING från Syrien. Trots det lilla faktum att Saudarabien råkar vara ett av världens rikaste länder och systematiskt nyttjar billig arbetskraft från Asien. Ändå läggs fokus vid vad Europa gör. Att just vi måste göra mer. Men det finns även andra som borde ta ansvar. Nämligen Israel och USA. Inte minst eftersom dessa länder är huvudorsaken till att människor från Mellanöstern flyr.

Att byta plats på icke-européerna är så klart ingen optimal lösning. Men det är bra mycket bättre än att bara öppna gränserna och ta in fler och fler. I ett sunt samhälle borde målet vara att alla de som temporärt kommer till Europa och söker skydd till sist återvänder till sina hemländer igen, eller i alla fall till den kontinenten man ursprungligen kommer ifrån.

Vi kan inte flytta varenda människa från Mellanöstern till Malmö. Det är sanningen. Era krigshärjade länder behöver sina landsmän, särskilt forskarna och hjärnkirurgerna. Åk hem och bygg upp era länder istället för att stanna här. Boka en enkelbiljett och bered plats för alla dem som flyr nu. Eller är du, invandrare, inte lika human som oss svenskar? Är du rent av främlingsfientlig?

Jag vet att det finns så oerhört många invandrare i vårt avlånga land som med lätthet hade kunnat flytta tillbaka till sina hemländer. Det är bara en fråga om vilja. Antingen vill ni hjälpa, eller också är ni egoister som inte bryr er om att människor dör. Det är dags att bestämma sig nu. Vi svenskar kommer att klara oss. För vi kan baka våra egna pizzor, vi lovar.

Varför inte starta i de invandrartäta områdena Rosengård, Biskopsgården, Bergsjön och Rinkeby? Jag kan se framför mig hur de packar sina saker och med ett leende på läpparna gläds över att äntligen få hjälpa andra i nöd. För viljan att hjälpa andra i samma situation som de själva tidigare varit i måste väl ändå finnas i dem någonstans?

Man kan även tänka sig att Europas invandrare som bott här sedan 80-90-talen har bra utbildning och torde därav ses som en tillgång i sina hemländer. Alla högutbildade doktorer, kärnfysiker, och hjärnkirurger från Afrika och Mellanöstern som Mona Sahlin vurmat för kommer med all säkerhet att mottagas med öppna armar. Med detsamma kommer de att erbjudas högavlönade jobb och äntligen slippa köra svenska bussar, skura golv på sjukhus eller plocka skräp på McDonalds.

Sedan ska vi inte glömma vilket uppköp de gör om de flyttar. Äntligen slipper de ju alla trångsynta och rasistiska svennar. Slut är det då på kalla vintrar och kyliga svenskar. Då kan de istället omge sig med sina egna och leva i samklang med natur och kultur.

Vi svenskar kan ju som alla kanske förstår inte göra detsamma. Vi har nämligen endast en plats på jorden. För det faller sig så att få av oss etniska svenskar har ett andra hemland. Ja, kan du tänka dig, så är det. Därför borde ansvaret läggas över på de invandrare som redan fått vår hjälp. Sist in, först ut. Lika enkelt och självklart som 1+1.

På så vis kan Sverige ta hand om dem som nu kommer (temporärt). För det är inte gångbart att bara fortsätta ösa in människor i Europa. Det är både oansvarigt och icke genomtänkt. Vi måste tänka längre än så. Vad en massinvandring av dessa mått i praktiken leder till – ekonomiskt, kulturellt och etniskt.


  • Publicerad:
    2015-09-14 20:50