INRIKES. En kvinna från Örnsköldsvik åtalats för olaga förföljelse, dataintrång och stämpling till mord efter ett svartsjukedrama som varade i flera månader.

Medan #MeToo kampanjen sprider sig som en löpeld i landet åtalas en kvinna i Örnsköldsvik för en serie bisarra förföljelser av en man som hon fattat tycke för. Offret, en elithockeyspelare i Swedish Hockey League (SHL), hans familj och släktingar blev bland annat hotade till livet efter att mannen inte velat träffa kvinnan.

Enligt åklagaren skall det hela ha börjat med att kvinnan träffat SHL-spelaren under några tillfällen varpå mannen meddelat att han inte längre önskade ses. Kvinnan som hunnit fattat tycke för mannen respekterade dock inte detta och påbörjade en hätsk och allt mer eskalerande förföljelse av mannen.

Till en början bestod kvinnans förföljelser av att hon på sociala medier desperat försökte kontakta mannen varpå det eskalerade till att hon försökte nå mannen per telefon ett tiotal gånger om dagen. När mannen inte reagerade på kvinnans kontaktförsök övergick förföljelsen till att kvinnan försökte byta lösenordet på mannens sociala medier och beställde sexleksaker till hans adress.

Då kvinnans trakasserier pågick från januari till oktober och att trakasserier bara tycktes eskalera, valde mannen att polisanmäla ärendet. Ett beslut som kom att resultera i att kvinnan totalt tappade fattningen.

Efter polisanmälan fick kvinnans förföljelse av mannen helt nya proportioner. Trakasserierna skulle nu även komma att omfatta mannens familj och släktingar. Familjen fick bland annat motta hot om att MC-klubbarna Bandidos och Hells Angels skulle mörda dem. Kvinnan skall även ha fått en annan man att på hennes vägnar skicka SMS till personer där man erbjöd betalning i gengäld för att hockeyspelaren mördades.

Kvinnan har nu suttit häktad i flera veckor och nekar till anklagelserna. I förhör ska hon ha sagt att hon varken kontaktat eller trakasserat mannen. Mannen, som å kvinnans vägnar erbjudit pengar för mordet, är även han åtalad för övergrepp i rättssak.

Källa:
Ung kvinna försökte beställa mord på SHL-spelare
Beställde mord på SHL-spelare


  • Publicerad:
    2017-11-25 11:00