ENGLAND Den 28 oktober dog ishockeyspelaren Adam Johnson efter att ha fått nacken skuren av en skridsko under en match. Nu har en man gripits misstänkt för dråp.

En man har gripits misstänkt för dråp efter att ishockeyspelaren Adam Johnson dog under en hockeymatch den 28:de oktober. Adam Johnson skadades så allvarligt att han dog efter att ha blivit träffad i nacken av en skridsko. Han fördes direkt till sjukhus där han dödförklarades.

Polisen uppger att obduktionen visade att Johnson dog till följd av en allvarlig nackskada. Mannen som nu misstänks för dråp greps under tisdagen.

— Vi har genomfört omfattande undersökningar för att få ihop händelserna som ledde till förlusten av Adam under dessa aldrig tidigare skådade omständigheter. Vi har pratat med högt specialiserade experter inom deras område för att hjälpa till med utredningen och fortsätter att arbeta med hälso- och säkerhetsavdelningen på Sheffield City Council, som stödjer vår pågående utredning, säger Rebecca Horsfall, överintendent hos South Yorkshire Police.

Efter Johnsons död har flera krävt användning av nackskydd inom ishockey för att förhindra framtida dödsfall och olyckor. Storbritanniens högsta ishockeydivision – Elite Ice Hockey League (EIHL) – har meddelat att de inte kommer att göra nackskydd obligatoriska men att de ”starkt uppmuntrar” spelare och funktionärer att bära dem.

Det engelska ishockeyförbundet – som övervakar alla nivåer av ishockey i England under Elite League – har dock gått ut med att halsskydd kommer att bli obligatoriska från 2024 och framåt.