DALARNA. En brand uppstod igår i en byggnad i det lilla samhället Särna i Dalarna. Det fanns tidigare planer på att öppna flyktingförläggning i byggnaden.

brand särna 2

Läsarbild. Foto: Nordfront. Klicka på bilderna för att förstora.

Det var runt femtiden på lördagsmorgonen som det började det brinna i SI-gården i Särna.

Brandmännen fick kalla på förstärkning från andra orter för att få kontroll på branden som slutligen blev släkt runt niotiden.

Ett tak blev helt förstört och en del av byggnaden skadades även om branden inte lyckades skada övriga delar av byggnaden.

— Ska man summera det hela så gick det väldigt bra med tanke på hur mycket det brann när vi kom dit. Vi klarade trots allt stora delar av byggnaden, säger en brandman till Dalademokraten.

Enligt Dalademokraten var det tänkt att byggnaden skulle fungera som flyktingboende i framtiden:

SI-gården har stått mer eller mindre tom de senaste åren. Den del som nu brandskadades innehöll tidigare en dagisavdelning, men det fanns planer på att renovera SI-gården för att kunna fungera som flyktingförläggning.

Huruvida branden var anlagd och huruvida den kommer stoppa planerna på att öppna en flyktingförläggning har ännu inte framkommit i medias rapporter.

Bilder:

brand särna

Foto: Nordfront.

brand särna 3

Planerna på en flyktingförläggning gick upp i rök? Foto: Nordfront.

Läsarbilder

Har du som läsare av Nordfront skapat en rolig bild som du tror skulle passa på Nordfront? Eller har du sett något uppseendeväckande som du fångat på bild och vill dela med dig av? Skicka då in dina bilder till nyhetsredaktionen@nordfront.se

Källa:
SI-gården brandskadad


  • Publicerad:
    2015-08-16 00:45