POLITIK Före detta statsminister Carl Bildts fru Anna Maria Corazza Bildt byter parti och går med i Liberalerna. Kommer kandidera till Europaparlamentet för det nya partiet.

Moderaten Anna Maria Corazza Bildt byter parti och blir Liberal istället. Det meddelar hon i en debattartikel i Expressen under måndagen.

Den före detta moderaten kommer nu kandidera för Liberalerna i Europaparlamentet.

Internt i partiet kritiseras värvningen som ett försök att avsätta det nuvarande toppnamnet Karin Karlsbro, då denne har varit kritisk mot Tidöavtalets samarbete med SD.

En person inom Liberalerna säger till Expressen att man försökt hitta ett dragplåster och att tidigare integrationsminister Erik Ullenhag var partiets förstaval, men tackade nej.

Ullenhag gjorde sig känd under sin tid som minister att försöka bekämpa, vad han uppfattade som, ”rasistiska myter”. Bland annat genom att på Regeringens hemsida föra ut motargument mot hur folk upplevde verkligheten. Något han anmäldes till Konstitutionsutskottet för.

— Efter att Ullenhag tackade nej har man desperat försökt hitta någon annan. Hela utgångspunkten verkar vara att man vill bli av med Karin. Det går inte att tolka det på annat sätt, påstår en anonym källa till Expressen.