USA I ett skyddat skogsområde undersökte en ovanligt nyfiken björn en viltkamera och blev en nyhet på internet. I vanliga fall går de flesta björnar bara förbi utan att bry sig desto mer i kameran.

En björnhona som fått smeknamnet ”selfiebjörnen”, upptäckte en viltkamera i det skyddade skogsområdet Open Space & Mountain Parks (OSMP) i Boulder, Colorado.

Björnhonan var väldigt nyfiken på kameran och undersökte den länge och noggrant vilket resulterade i att björnen fastnade på över 400 bilder. Kameran som var utrustad med rörelsedetektor fotade björnhonan ur alla tänkbara vinklar och positioner. I en av bilderna ser hon till och med ut att vinka till kameran.

Shalom. BIld: Open Space & Mountain Parks

Ovanligt fotosugen björn

Myndigheterna säger att björnarna oftast brukar fastna på någon bild här och där och att de flesta går förbi utan att göra större väsen av sig. Men när de kontrollerade viltkameran denna gång var drygt 400 bilder av 580 bilder på samma björn, den så kallade selfiebjörnen.

– De här bilderna fick oss att skratta och vi tänkte att de också skulle få andra att göra det, säger Philip Yates som är talesperson för OSMP.

Det finns enligt Svenska yle totalt nio viltkameror i området som är 18 000 hektar stort.