KULTUR Black Pigeon Speaks sågar Hollywoods revisionistiska film om Dahomey-kungariket.

I sin recension av The Woman King förklarar Black Pigeon Speaks varför många svarta opinionsbildare ironiskt nog uppmanar till bojkott av den nya black power-filmen.

Anledningen till detta är att huvudpersonen Nanisca i filmen leder en grupp kvinnliga elitsoldater i kungariket Dahomey och krigar mot andra stammar som försöker förslava hennes folk å de vita slavhandlarnas vägnar. I verkligheten var Agojie, de kvinnliga soldaterna, snarare reservstyrkor som rekryterats för att så många av männen i Dahomey hade dött då deras nation var väldigt imperialistisk och byggde upp sin ekonomi genom att förslava och sälja andra afrikaner som slavar. Den historiska personen Nanisca är också känd för att sadistiskt ha mördat en slav och ska dessutom ha dött i strid för att försvara Dahomeys slavhandel, alltså raka motsatsen till hur karaktären framställs i filmen.

— Den här filmen är bokstavligt talat afrocentrisk revisionistisk fantasy-historia som man försöker lura oss att tro är ”inspirerat av verkliga händelser”, summerar Black Pigeon Speak i slutet av videon.