Kommunfullmäktige i Botkyrka kommun har nu gett grönt ljus till islamiska föreningen att börja med böneutrop från en moské i kommunen. Det är första gången i Sveriges historia som det har tillåtits böneutrop från en minaret.
minaret
Det var fredagen den 21 februari som frågan var uppe på agendan hos kommunfullmäktige i Botkyrka kommun efter att ha fått godkännande från både samhällsbyggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden i kommunen. Nu är det enda hindret som är kvar för islamiska föreningen att börja med böneutrop ett tillstånd från polismyndigheten. Ordförande i islamiska föreningen uttalade sig på följande vis i frågan:

”Det kändes jättebra att alla utom sverigedemokraterna, men de är ju inte så många, var positiva. I dag tänker vi lämna in en ansökan till polisen och jag hoppas att vi kan börja med böneutropen vid påsk, gärna på långfredagen.”

När polisen för två år sedan höll ett informationsmöte med islamiska föreningen var de kvinnliga poliserna tvungna att sitta på en särskild ”kvinnlig läktare” medan de manliga poliserna fick stå längst fram och prata.

Källa:
Kommunfullmäktige i Botkyrka ger grönt ljus till böneutrop


  • Publicerad:
    2013-02-26 12:48