INRIKES. Kanal 5-profilen Filip Hammar har snyftat ut till media om att hans ”kompis” fördes bort av polisen i Almedalen när denne ska ha buat högt under Jimmie Åkessons tal. Ett filmklipp som nu sprids på nätet visar att Hammar själv avlägsnades av polisen efter att ha stört mötet med sina vänner.

Det var under lördagen som Breaking News-programledaren Filip Hammar beklagade sig till Aftonbladet om att hans väninna fördes bort av polisen i Almedalen efter att buade under SD-ledaren Jimmie Åkessons tal.

— Polisen grep en människa som buade för att den personen inte gillade Sverigedemokraterna, det känns bisarrt, sa Hammar till Aftonbladet.

Ett filmklipp som nu cirkulerar på nätet visar dock att det inte gick till på det sättet som Hammar gett sken av till media. I klippet kan man nämligen se hur Hammar tillsammans med fyra vänner står och pratar med polisen och därefter säger en man i sällskapet:

— Ska vi köra ett bu alla fem då?

Därefter buar hela gruppen, inklusive Filip Hammar, och polisen väljer då att föra bort gänget som under skratt lämnar platsen.

Polisen har efter händelsen fått kritik för att man tillät Nordiska motståndsrörelsen hålla en protestaktion under Annie Lööfs (C) tal samtidigt som man inte tillät buande under Jimmie Åkessons. Polisen har dock slagit ifrån sig kritiken och menar att Motståndsrörelsens aktion inte störde talet på samma sätt Filip Hammars kompisgäng. Dessutom menar polisen att Hammar och hans vänner ska ha fått flera varningar innan de till slut avlägsnades från platsen.

Se klippet nedanför:

Källa:
Filip Hammars vän buade åt Jimmie Åkesson – fördes bort av polis


  • Publicerad:
    2018-07-09 10:45