IDROTT & POLITIK. Medan en del av fotbollsvärlden hedrar Kyle Rittenhouse, som i självförsvar sköt tre angripare och sedan anklagats för mord, prisar en annan den bortgångna kulturmarxistiska domaren i USA:s HD, judinnan Ruth Bader Ginsburg.

CSKA Sofias supportrar hyllar Kyle Rittenhouse med en banderoll. Foto: Twitter.

En viral bild från Bulgarien cirkulerar på internet. Bilden visar en hejarklack som håller upp en banderoll med texten ”Kyle Rittenhouse gjorde inget fel…Han är en hjälte”.

Detta gör de trots att mainstreammedier och även det stora medieföretaget Facebook bestämt sig för att 17-åringen bör betraktas som skyldig – utan en rättegång.

Innan en match nyligen höll supportrar till ett av den Bulgariska huvudstadens största lag upp en banderoll med ett politiskt färgat budskap, som har fångat den internationella publiken.

Det var CSKA Sofias supporternklubb Ultras som visade sitt stöd till tonåringen som har blivit något av en mem och en ikon på internet.

Banderollen har en bild på Rittenhouse, som sittande på marken riktar sitt vapen mot någon som kommer emot honom – exakt den position som verklighetens Rittenhouse hade, när han sköt två upploppsmakare och angripare.

Han hade just blivit slagen till marken med en skateboard av Athony Huber, vilken har behandlats som en hjälte i vänsterkretsar – trots sitt problematiska förflutna, som bland annat inkluderar våld i nära relation.

Angripen med molotovcoctail och skateboard, hotad med revolver
Rittenhouse står nu åtalad för mord efter att ha skjutit tre vänsterextremister – och därvid dödat två samt allvarligt skadat en tredje under en upploppsnatt i Kenosha, Wisconsin.

Detta gjorde han efter att ha blivit attackerad av minst fyra personer, varav en slog honom med en skateboard och en annan hotade honom med en pistol.

Den unge mannen från Antioch, Illinois har blivit centrum för en mycket polariserad debatt de senaste veckorna, då mer eller mindre nationellt inriktad press fortsatt publicera bild- och filmmaterial som talar till den anklagades fördel.

Skotskt damlag väljer en annan väg
En annan uppmärksammad fotbollsrelaterad nyhet är att Glasgow Citys damlag trätt in på en helt annan väg än de bulgariska fansen, och beslutat sig för att ha den nyligen avlidna domaren i USA:s HD, judinnan och kulturmarxisten Ruth Bader Ginsburgs namn på sitt matchställ den här säsongen för att på så sätt hylla hennes gärning – då de ser henne som en ”förkämpe för kvinnors rättigheter och jämställdhet”.

”Vi kämpar för förändring och jämställdhet” förklarar lagets tränare Laura Montgomery, enligt BBC. Så här beskriver hon sedan Bader Ginsburg:

En pionjär, feministikon och ett föredöme. Hennes arbete, domslut och avvikande åsikter har krattat manegen för rättvisa, jämlikhet och medborgerliga friheter.


  • Publicerad:
    2020-09-26 11:20