POLITIK. Centerpartiet i Kalmar planerar att värva fler muslimer till partiet genom att hålla en politikerskola på arabiska i Nybro, vilket har fått folk att reagera negativt. Detta har lett till att Centerpartiet gått ut i media och kallat kritiken för en “hatstorm”.

Det var i måndags som Centerpartiet i Kalmar gick ut med att de tänker anordna en politikerskola på arabiska vilket är en variant på konceptet politikerskola med mer information om hur demokratin funkar i Sverige, hur man röstar och hur migrationspolitiken ser ut, enligt dem själva.

— Anledningen till att vi valde oss att använda det arabiska språket beror på att den större delen av de nyanlända i Nybro talar arabiska, kursen handlar om att förstå det politiska systemet i Sverige, säger centerpartisten och riksdagsledamoten Anders Åkesson.

Tanken bakom konceptet politikerskola är att värva fler medlemmar, i detta fallet främst muslimska väljare då det hela sker på arabiska.

Detta har fått folk att reagera och på Centerpartiet i Kalmars Facebooksida är det många som är starkt negativa till hur Centerpartiet försöker rädda sitt parti med att fylla upp det med ickesvenskar. Detta har fått partiet att gråta ut i media där den rättfärdigande kritiken kallas för en “hatstorm”.

— Jag blir inte så förvånad, mer bedrövad. Det är tragiskt att folk uttrycker sin rädsla på det här sättet. Dessa reaktioner understryker att vi måste förstå varandra bättre, de människor som kommer till vårt land behöver integreras för att kunna bidra till det svenska samhället, säger Åkesson angående kritiken.

Källa:
Hatstorm mot Centerpartiets politikerskola på arabiska


  • Publicerad:
    2016-11-03 18:55