GÖTEBORG. Under dagen spärrades Drottningtorget i centrala Göteborg av efter att en politiker fått ett hot om att en bomb fanns i hans bil. Larmet var dock falskt och Nordfront kan nu avslöja att politikern är den före detta socialdemokraten Bawan Andreas Said, som i senaste valet kampanjade för SD.

Bawan Andreas Said (SD) fick polisen att spärra av stora delar av centrala Göteborg under dagen. Detta efter att ha mottagit ett hotfullt telefonsamtal. Foto: Facebook.

Det var kring 14-tiden idag som ett larm kom in till Göteborgspolisen om att kurden och sverigedemokraten Bawan Andreas Said fått ett hotfullt samtal om att en sprängladdning var monterad på hans bil. Samtalet ska ha kommit när han befann sig mitt i centrala Göteborg, och polisen spärrade därför av hela Drottningtorget för att invänta Nationella bombskyddsgruppen.

I slutändan visade det sig dock att det inte fanns någon bomb, och insatsen fick avbrytas. Istället upprättades en anmälan om misstänkt grovt olaga hot.

Från sosse till sverigedemokrat
Bawan Andreas Said är en 23-årig kurd från Irak, som enligt egen utsago ”växt upp i förorten”. Tidigare var han engagerad i Socialdemokraterna, men i en intervju med sajten rosatraktorn.com berättar han att han bytte parti till SD när Stefan Löfven (S) bedyrade för USA:s president Donald Trump att Sverige inte skulle ha några så kallade no go-zoner.

— Han förnekade min verklighet, berättar Said.


Bawan Andreas Said debatterar no go-zoner med tidigare partikamrater från S i SVT:S Opinion Live.

Under valrörelsen propagerade han passionerat för SD på Göteborgs gator, vilket gjorde att han vid ett flertalet tillfällen hamnade i konflikt med stadens invandrarungdomar.

I filmen nedan livestremade han ifrån ett sådant tillfälle:


Exakt vem som ska ha hotat Said och varför är något oklart, men på sin Facebooksida skriver han:

Ni meningsmotståndare som hotade att en bomb var i min bil i Göteborg och hänvisade till att anledningen är för jag representerar Sverigedemokraterna…
Ni kan aldrig tysta ner mig.

Det är dock inte första gången som icke-svenska sverigedemokrater i just Göteborg hamnar i bråk. Det mest kända fallet var från 2010 då assyriern Issa Issa lurades ut från sin lägenhet i Angered, varefter han knivhöggs. Issa kom efter attentatet att lämna politiken.

Under valrörelsens slutspurt misshandlades också SD:s riksdagskandidat i Göteborg, Karl Robbjens, av en grupp vänstersympatisörer.

— När jag träffar företrädare för Vänsterpartiet så har de kommentarer om mitt ursprung hela tiden. De säger ”Hur kan du vara SD, du är ju inte svensk”. De förväntar sig att jag ska ha en viss åsikt på grund av mitt ursprung. Jag har aldrig hört så mycket rasism som jag nu får höra från vänsterhåll, säger Karl Robbjens, vars mor kommer från Libyen, till Nyheter Idag.

Said var dock inte valbar kandidat för SD, troligtvis med tanke på hans kriminella förflutna. Sedan tidigare är han bland annat dömd för misshandel, olaga hot och försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Källor:
Bawan Avraham Said – Från Socialdemokrat till Sverigedemokrat
Riksdagskandidat för SD attackerad vid valstuga i Göteborg: ”De kommer inte sky några medel att stoppa oss”
Han lämnar SD efter överfallet


  • Publicerad:
    2018-10-01 19:53