FRANKRIKE. De gula västarna i Frankrike har protesterat mot globalismen varje helg i snart ett år. I Paris slöt även chilenska Bred Front upp i demonstrationståget.

50:e protesthelgen på raken för franska Gula västarna. Bild: Twitter.

För den 50:e helgen i rad protesterade Gula västarna i Frankrike mot regeringens globalistiska politik och dess president Emmanuel Macron.

Som vanligt mobiliserade polisen ett stort antal kravallpoliser.

I Parisdemonstrationen anslöt sig en grupp från den chilenska politiska koalitionen Frente Amplio (Bred Front) för att visa sitt missnöje med Chiles politik och landets president Sebastián Piñera.

Bred Front bildades 2017 och består av vänsterpolitiska anhängare, från vänsterextremister till sådana som står strax vänster om mitten. De allmänna valen samma år resulterade i att koalitionen nu har cirka åtta procents representation.

Koalitionen förespråkar ekosocialism baserad på ett frigörande av politiken från starka företagsintressen, men de vill också förena så kallade progressiva krafter för att bygga ett ”inkluderade” Chile.

Alla vänstergrupperingar är dock inte vänligt inställda till Gula västarna. Under det gångna året har det flera gånger förekommit att medlemmar i det kriminellt belastade Antifa-nätverket har attackerat demonstrationerna, efter vad som har rapporterats med för vänsterterroristerna misslyckat resultat.

Flera mindre sammandrabbningar mellan polis och Gula västarna i lördags gjorde att polisen använde tårgas mot de demonstranterna.

Om två veckor kommer Gula västarna att särskilt uppmärksamma att deras protester då har pågått i ett helt år.

Källa:
Twitter/Charles Baudry


  • Publicerad:
    2019-10-26 23:45