BROTT. Under torsdagskvällen blev en ung man i Varberg knivskuren av en för honom okänd man i gul jacka, jeans och clownmask. Detta är bara en i raden av händelser där det så kallade clownfenomenet uppenbarat sig men det första fallet som slutar med att någon skadas.

mordarclownerna-narmar-sig-jonkoping-satter-skra-2016-10-13-203136

Fenomenet med att personer klär ut sig till clowner och ger sig ut för att skrämma folk uppstod först i USA och har sedan spridit sig till en rad olika länder, däribland Sverige. Den senaste tiden har det rapporterats om att folk har sett clowner smyga runt i olika städer i Sverige. Vad som ligger bakom fenomenet är omtvistat. Mycket tyder dock på att det hela kommer från uppmaningar i sociala medier.

Igår kväll råkade en ung man i Varberg stöta på en man med en clownmask och handgemäng uppstod efter en dispyt av något slag. Den unge mannen blev knivskuren i axeln och ådrog sig lindriga skador. Något som resulterade i att ambulanspersonal kom till platsen och körde mannen till sjukhus för vård.

Polisen sökte efter gärningsmannen under kvällen utan resultat. Huruvida denna händelse går att koppla till andra clownfenomen med utklädda clowner som skrämmer folk är inte klarlagt.

— De går ju all-in, men detta var ingen clownklädd clown utan mannen bar endast en mask. Han ville väl täcka sitt ansikte, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Halland.

I Borås kom det också in ett larm under torsdagskvällen efter att en kvinna som var ute med sin hund fått syn på en clown som stod och stirrade på henne. Även i Jönköping ska en man ha sett två clowner som sprang i ett elljusspår mitt i natten.

Under onsdagskvällen ska en ung kvinna i Skänninge i Mjölby kommun ha blivit hotad av två personer utklädda till clowner. De ska ha haft något som liknade en kniv och uttalat dödshot till kvinnan.

Källor:
Ung man knivskars av clown i Varberg
Man knivskuren av en okänd person
Flera rapporter om clowner i nattmörkret
Kvinna dödshotad – av två clowner


  • Publicerad:
    2016-10-14 11:00