MUSIK Countrylåten ”Try that in a small town” toppar musiklistorna. Nu anklagas countrystjärnan för rasism.

Musikvideon till låten ”Try that in a small town” av Jason Aldean släpptes för några veckor sedan och nu har media inlett ett drev för att försöka sänka artisten.

Det kan dock vara för sent.

Efter att en amerikansk TV-kanal tog bort musikvideon ur sin rotation har strömningen av låten ökat med 999 procent, skriver The Hollywood Reporter.

I musikvideon kan man se klipp från Black Lives Matter-kaos i amerikanska städer där oskyldiga utsätts för oprovocerade attacker. Detta varvas med filmmaterial på vita barn som leker och män i småstäderna som beväpnar sig. I låten varnar Aldean BLM för att folk på landsbygden tar hand om varandra och är beväpnade:

Well, try that in a small town
See how far ya make it down the road
Around here, we take care of our own
You cross that line, it won't take long
For you to find out, I recommend you don't
Try that in a small town

Got a gun that my granddad gave me
They say one day they're gonna round up
Well, that shit might fly in the city, good luck.

Musikvideon ska ha filmats på en plats i Tennessee där en svart man lynchades av hundratals vita män 1927 efter anklagelser om att ha överfallit och misshandlat den 16-åriga vita flickan Sarah Harlan. Jason Aldean har besvarat kritiken om rasism med att inte en enda låtrad handlar om ras.

Mattias Hansson, programledare för P4 Country säger till SVT att musikvideon var ”onödig att göra på det sättet” och ”extrem”. Hansson medger dock att låten trots detta är etta på Billboardlistan och en av världens mest populära låtar just nu.