MEDIA Efter att Nordiska motståndsrörelsen terrorklassats av USA väljer nu DN-journalisten Lisa Röstlund att försöka skapa drev mot en nationalist som jobbar på Försäkringskassan.

Under förra veckan terrorklassades Nordiska motståndsrörelsen av USA. Samtidigt blev två medlemmar av organisationens riksråd och en tidigare medlem personligen klassade som globala terrorister på lösa grunder.

Nu har DN-journalisten Lisa Röstlund, som var särskilt högljudd efter vänsterns mordförsök i Kärrtorp, försökt sätta igång ett drev mot en medarbetare på Försäkringskassan.

Medarbetaren har, enligt Röstlund, varit aktiv i Nordiska motståndsrörelsen under flera år och haft ”en samordnande funktion inför möten”.

Röstlund försöker vidare terrorhetsa mot Nordfront genom att kalla webtidningen för ”den nazistiska organisationens nyhetssajt”, trots att Nordfront är en fristående webtidning med en egen redaktion.

Juden Jonathan Leman på den vänsterextrema uthängningssajten Expo får också uttala sig och enligt deras underrättelseregister ska Försäkringskassans medarbetare i alla fall ha haft kontakt med individer på sociala medier man anser är olämpliga.

Försäkringskassan går till motvärn

Försäkringskassans kommunikationsdirektör Sten Eriksson är inte lika road som Expo av att DN försöker starta ett drev mot deras medarbetare och svarar Röstlund att man inte kommer diskutera sina medarbetare med henne.

Eriksson menar att om man vill diskutera sina medarbetares prestation och arbete så gör man det med den enskilde medarbetaren och inte med media.

– Våra anställda måste känna sig trygga med att vi inte pratar om deras personliga förhållanden eller arbetsinsatser. Vi sköter dialoger med medarbetarna individuellt, säger Eriksson till DN och fortsätter:

– Det vi har att förhålla oss till är svensk lagstiftning: åsiktsfrihet och arbetsrätt.