STOCKHOLM. Daniel Spansk (SvP) blev natten till söndagen misshandlad av ett gäng maskerade våldsverkare på Södermalm i Stockholm. Dådet har ännu inte väckt någon större uppmärksamhet i systemtrogen media.

Spansk

Daniel Spansk, medlem i Svenskarnas Parti och innehavare av partiets enda mandat i Nykvarns kommunfullmäktige, utsattes natten till söndagen för ett politiskt attentat i Stockholm. Han hade spenderat kvällen på en restaurang för att fira sin sambos födelsedag. Då tillställningen var över promenerade han och sambon uppför Götgatsbacken för att ta sig till ett hotell för natten. Paret attackerades då bakifrån av åtta maskerade män som sparkade ned Spansk och misshandlade honom med slag och sparkar, bland annat mot huvudet. Även sambon fick utstå slag och sparkar då hon försökte skydda Spansk.

Än så länge har inget hörts från politiker eller etablerad media. Emellertid har statsminister Fredrik Reinfeldt tidigare uttalat sig i försvarande ordalag gentemot att oliktänkande utsätts för förtryck och våld.

Källa:
Mordförsök riktat mot svensk kommunpolitiker


  • Publicerad:
    2013-10-07 00:30