SVERIGE. Under natten mot tisdagen detonerade sprängladdningar på två bilar. Den ena bilen tillhörde en medlem i Svenskarnas parti, den andra tillhörde en medlem i Sverigedemokraterna. Kvällen innan utsattes en annan sverigedemokrat för hot och skadegörelse.

bombdad_mot_bil-560x320

Bild från Frändefors.

Strax före klockan tre igår kväll detonerade en bomb i Frändefors, en liten ort i Dalsland. Detta rapporterar Realisten.

Bomben var placerad vid backluckan på en bil tillhörande en familj där åtminstone mannen är medlem i Svenskarnas parti (SvP). Som tur var skadades enbart bilen, men det kunde ha gått värre menar mannen i ett uttalande på Realisten:

— Nu var det bara materiella skador på bilen, men det kunde lika gärna ha börjat brinna i bilen och då hade det utan tvekan spridit sig till huset där hela vår familj låg och sov, och vem vet hur det hade kunnat sluta.

Mannen, som tidigare fått sin bil nedklottrad, säger dock att attentatet inte kommer påverka hans politiska övertygelser på något sätt.

— Har de någon skev uppfattning att det är denna väg de ska ta till för att ändra en åsikt så kan jag säga att det är fel, säger mannen till Realisten.

nassesvin-560x320

Bild från ett tidigare attentat som SvP-medlemmen utsatts för.

SvP:s partiledare, Stefan Jacobsson, uppmanar till fortsatt politiskt arbete för att på sikt skapa ett samhälle där nationalister inte utsätts för våld och terror från vänsterextremister:

— Vi måste börja jobba ännu hårdare för den samhällsförändring som är nödvändig för att skapa ett tryggt samhälle.

En annan bomb ska ha detonerat på en bil tillhörande en sverigedemokrat i Uddevalla samma natt. Uddevalla ligger bara fyra mil från Frändefors och de två dåden är antagligen kopplade till varandra.

Sverigedemokraten i Uddevalla fick också sitt hus och sin bil nedklottrade med hot. Bland annat uppges förövarna ha klottrat ”AFA har ögonen på dig”, men trots det vill polisen inte lägga skulden på AFA.

— Vem som helst kan spreja vad som helst, men för den sakens skull kan man inte skuldbelägga organisationer eller personer, säger polisen Mats Glansberg till Aftonbladet.

Natten mot måndag ska även en sverigedemokrat i norra Bohuslän utsatts för skadegörelse, klotter och hot.

Källor:
Vänsterextremt bombattentat mot barnfamilj
SD-politiker hotad i Bohuslän


  • Publicerad:
    2013-11-05 15:06