ITALIEN. Den amerikanske nationalisten David Duke har nyligen bannlysts från Italien efter att en domstol hävdat att han planerat ”massmord”.

Den amerikanske nationalisten David Duke är numera bannlyst i Italien efter att en domstol i Venedig har bifallit ett beslut att neka honom förnyat uppehållstillstånd. Detta efter att myndigheter märkt honom som ”socialt farlig” och påstått att ”officiella pålitliga källor avslöjat Dukes planer om att etablera en organisation vars mål är att utrota den svarta och judiska rasen i Europa”.

Duke har tidigare utvisats från Tjeckien och Schweiz av liknande skäl. Det var i Schweiz 2009 som han initialt bannlystes på grund av sina kopplingar till ”vit makt-rörelsen”. De schweiziska myndigheterna betecknade i tillägg honom som persona non grata i alla europeiska länder som ingår i Schengen-avtalet, inkluderat Italien. Detta fick i praktiken betydelsen att han inte var välkommen i någon av dessa länder.

Likväl lyckades Duke undvika förbudet och reste in i Italien på ett studievisum 2011 under sitt mellannamn Ernest.

Under 2012 upptäckte de lokala myndigheterna missen och sparkade ut honom ur landet. Duke överklagade beslutet men Venedigs förvaltningsdomstol har alltså fastslagit utvisningsbeslutet nu.

Källa:
KKK Ex-Grand Wizard David Duke Expelled from Italy over ‘Plans to Exterminate Blacks and Jews’


  • Publicerad:
    2013-12-08 23:25