GAZA. Israel går nu på offensiven och bombade i natt flera olika mål i och runt Gaza efter att militanta palestinier sköt raketer mot israeliskt territorium.


Palestinier undersöker skadorna efter nattens bombning.

Flera byggnader ligger i ruiner och många är skadade efter att militanta palestinier och det israeliska flygvapnet sköt mot varandra under natten.

— Vi hörde en explosion och sedan en riktigt stark explosion, uppger en kvinna som gömde sig med sina barn i ett skyddsrum i den av Israel ockupperade staden Sderot.

Över 30 raketer sköts från palestinskt håll mot israeliskt territorium och tre av dom exploderade i staden Sderot. Många uppges ha skjutits ner av israelisk moteld.

Israel svarade med att bomba 15 mål i Gaza och förstörde flertalet byggnader och skadade minst 15 palestinier. Enligt israelisk media var man ute efter personer tillhörande Hamas, men majoriteten av de skadade var civila palestinier.

Raketattacken från palestinskt håll uppges bero på en 16-årig palestinsk pojkes död. Man misstänker att han mördades som hämnd för de tre judiska ungdomarna som hittades döda tidigare i veckan.

Israelisk militär har i sökandet efter de tre judiska ungdomarna skjutit ihjäl flera palestinier och trakasserat invånare på Gazaremsan, bland annat genom att slå sönder deras hem.

Källa:
Buildings in ruins in Palestine after Israel’s tit-for-tat airstrikes (PHOTOS, VIDEO)


  • Publicerad:
    2014-07-03 18:30