Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Demonstrationer, kamp mot bankerna, medvind och nya satsningar

Av Martin Saxlind, 2018-06-07
martin.saxlind@nordfront.se

MÅNADEN SOM GÅTT. Nordfronts chefredaktör går igenom de viktigaste händelserna från maj.

Ludvika.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Maj månad inleddes på Nordfront med journalistisk bevakning av Nordiska motståndsrörelsens två lyckade 1 maj-demonstrationer i Ludvika och Boden.

NTV hade kamerateam som sände live från båda demonstrationerna samtidigt som det uppdaterades på Nordfront och Twitter om allt som hände under och runt demonstrationerna. I efterhand har vi publicerat bildreportage, filmer och några av talen. Fler av talen kommer att publiceras inom kort.

Youtube har börjat förhandscensurera Motståndsrörelsens filmer, därför har vi nu börjat använda DTube och hoppas att många av våra tittare följer med oss till den plattformen.

Förutom Motståndsrörelsen demonstrerade sossar och mer vänsterextrema element traditionsenligt på 1 maj. I Göteborg blev syndikalisterna triggade av en fascistisk t-shirt och en liten vänsterpöbel stormade ut ur demonstrationståget för att misshandla Youtube-profilen ”Ulven” som låg bakom provokationen.

Etablerade medier och polisens presstalesmän ljög å vänsterextremisternas vägnar och påstod att flera personer från Motståndsrörelsen stört syndikalisttåget och att det var upphovet till misshandeln. Trots filmbevisningen som publicerats för allmän beskådan har polisen mig veterligen inte prioriterat att lagföra vänsterextremisterna ännu.

I Boden lyckades polisen åtminstone gripa en motdemonstrant som är misstänkt för våld mot tjänsteman, narkotikabrott och försök till grov misshandel.

Från Italien kom bilder från en ”italiensk” 1 maj-demonstration som för tankarna till de klassiska scenerna från Borlänge 2010:

Kampen mot bankerna
Under 1 maj samlade Nordfront TV in nästan 100 000 kr från sympatisörer som följde demonstrationerna live. Detta uppskattades inte av Nordea som sin vana trogen svarade genom att stänga ner bankkontot.

Nordfront och Motståndsrörelsen har dock bestämt sig för att gå till motattack och under dagarna fram tills att avstängningsbeslutet verkställdes genomfördes en insamlingskampanj där vi drog in över 400 000 kr för att i första hand processa juridiskt mot bankerna och i andra hand politiskt kampanja mot deras sabotage av svensk politik. En särskilt givmild person gjorde här extra stor skillnad genom att personligen skänka 100 000 kr till insamlingen.

För närvarande går det att följa vår bankkritiska nyhetsrapportering här och ett sätt att kringgå bankernas försök att krossa oss ekonomiskt är att donera Bitcoins, vilket numera går att göra via Swish.

Den nationalistiska vågen
Det är inte bara bankerna som attackerar oppositionella. I Tyskland fängslades en 89-årig kvinna i maj för att hon ifrågasätter segermakternas historieskrivning. Även i Österrike har identitärerna, trots deras avståndstagande från nationalsocialismen, utsatts för grovt politiskt förtryck av staten.

Mest internationell uppmärksamhet fick dock odemokratin Storbritannien där Tommy Robinson dömdes till 13 månaders fängelse för att ha rapporterat om ett gäng utländska våldtäktsmän som systematiskt förgripit sig på minderåriga brittiska flickor. Robinson dömdes inte ens för att ha sagt att våldtäktsmännen borde få det straff de förtjänar eller liknande, utan han dömdes i grund och botten för att hans rapportering kunde påverka rättens uppfattning om de misstänkta på ett negativt sätt. Det vore ju tråkigt om orättsväsendet i Storbritannien dömer människor som egentligen förverkat sin rätt att leva till någon månad för mycket i fängelse…

Jurister i Storbritannien vill förövrigt att ”näthat” mot transsexuella och andra skyddade grupper ska kunna ge upp till sex års fängelse, alltså längre straff än vad många våldtäktsmän döms till.

Det positiva är att det politiska förtryck vi ser runtom i Europa möts av ett växande folklig motstånd.

Uppe i Umeå konfronterade en nationellt sinnad elev Jan Björklund och pekade ut denne som folkförrädare inför sina lärare och klasskamrater.

I Stockholm blev Christoffer Dulny hjälteförklarad när han destruerade en mötesstörares skylt. Även Joakim Ruist hjälteförklarades på internet när han stod upp för saklig forskning gentemot en tröttsam batikhäxa på SVT som började ”problematisera” det faktum att fakta kan påverka valrörelsen.

Vindarna har vänt och det har blivit mer folkligt att behandla PK-pack så som de förtjänar att behandlas.

När polisen försökte åtala Jan Sjunnesson för roliga bilder som hånade islam mötte de ett stort motstånd till och med från Jimmie Åkesson och tvingades lägga ner HMF-utredningen. Alltfler människor har fått nog av censurlagen som snart bara stöds av journalister, politiker, åklagare och andra medlöparklasser.

En annan alternativmedia-profil som utmärkt sig den senaste tiden är Joakim Lamotte. Lamotte har rest runt till olika orter som drabbats extra hårt av mångkulturen och låtit lokalbefolkningen komma till tals. Lamotte presenterar inga politiska lösningar, men den folkliga ilska han lyfter fram, legitimerar och i praktiken underblåser kommer förhoppningsvis finna vägledning på andra håll.

Även utan alternativmedia har vi den senaste tiden tack vare smartphones, övervakningskameror och sociala medier kunnat ta del av allt man kan förvänta sig i ett mångkulturellt samhälle. Vi har sett hur en busschaufför i Sundsvall misshandlades av en invandrare, hur en invandrare hotade en kvinna som han gjort ovälkomna närmanden mot och sist men inte minst hur en invandrare förgrep sig på en dräktig häst.

Ett annat tecken på hur vindarna håller på att vända är att pajasen Özz Nûjen fått flera föreställningar inställda efter att han skämde ut sig i Uppdrag Granskning. Han trodde att gapande, undanflykter och en otrevlig attityd mot Janne Josefsson skulle rädda hans ”heder”. Men hans beteende uppskattades alltså inte av svenska folket och fick negativa konsekvenser.

Ytterligare en glädjande nyhet från Sverige är att Miljöpartiet som en gång hade ambitionen att bli landets tredje största parti numera riskerar att åka ut ur riksdagen och garanterat missar valet i 50 kommuner på grund av att inga människor vill företräda deras politik.

De nya politiska vindarna i Sverige har till och med tvingat BRÅ att öppna upp för en ny utredning om invandrares kriminalitet.

Även utomlands kan man se positiva tecken i tiden. Christopher Langan, som är känd för att ha ett IQ på mellan 190 och 200, gick förra månaden i princip ut och sa att vita antingen bör organisera sig kollektivt och bejaka sina gruppintressen eller kräva att alla andra folkgrupper slutar att göra det. Den välkände affärsmannen Elon Musk lackade också ur på lögnpressen och blev anklagad för antisemitism när han frågade vilka som äger media.

I Ungern talade Viktor Orbán öppet om demografi och biologisk överlevnad som landets viktigaste fråga. Och i Italien fick man till slut en folkvald EU-kritisk regering som vill förbättra relationerna med Ryssland, trots att folkfientliga krafter försökte förhindra detta.

Nordfronts utveckling
Tack vare de tillfälliga insamlingar Nordfront lyckats genomföra trots bankbojkotten har vi kunnat göra investeringar som nu resulterat i att Radio Kungälv och Studio Bothnia lanserats. Även i Norge har Motståndsrörelsens medieimperium expanderat genom att lansera sin första podd.

Utan att säga för mycket kan jag också meddela att Nordfront under juni kommer att bjuda på en del positiva överraskningar och viktiga nyheter.

Rekommenderad läsning från maj:


  • Publicerad:
    2018-06-07 17:10