USA. Den 17-årige Kyle Rittenhouse är nu misstänkt för mord av den första graden när han skyddade sig från anarkistiska upploppsmakarnas attacker mot honom. Alla skjutna har sedan tidigare brottsregister.

Nordfront har tidigare skrivit om den initiala händelsen. Den nya informationen är att Kyle Rittenhouse är i polisens förvar och är nu misstänkt för mord av den första graden. Han framställs som bl.a. Vit makt terrorist av de judiskt ägda mediehusen i USA. NBC försöker förvränga händelseförloppet i sin rapportering genom att inte visa när Rittenhouse blir attackerad av de anarkistiska upploppsmakarna.

Folk i USA har sett hela händelseförloppet och kommentarsfältet är fyllt med kommentarer av arga människor som säger att NBC är fake news och borde arresteras för att ljuga om händelsen för att skapa ytterligare upplopp. Den finsksvenska tidningen Yle hetsar också mot mannen och polisen i sin rubrik.

Den egentliga händelsen ser man bäst i den videofilmen som använder sig av flera olika vinklar.

Upploppsmakarna

Juden Joseph Rosenbaum är mannen som blev skjuten i huvudet och avled. Rosenbaum har suttit i fängelse i över ett decennium efter att ha sexuellt utnyttjat en minderårig. Han registrerades som en sexualförbrytare som troligtvis skulle begå sexualbrott igen.

 

Den andre mannen är Anthony W. Huber, han blev skjuten i bröstet efter att han attackerade den liggande Rittenhouse med sin skateboard. Huber avled senare. Huber har suttit i fängelse i över två år för att ha misshandlat sin tidigare partner.

Den tredje mannen är Gaige Paul Grosskreut. Han blev skjuten i armen och lever fortfarande. Videomaterialet visar att han bar på en pistol vid händelsen. Grosskreut har tidigare blivit dömd för stöld. Grosskreut tillhör den mer våldsamma socialrättvisegruppen The People’s Revolution Movement of Milwaukee enligt National Justice Partys nättidning National Justice.

National Justice Party har också gjort ett uttalande där de stödjer Rittenhouse rätt till självförsvar.


  • Publicerad:
    2020-08-27 16:55