TYSKLAND. Samtidigt som valet till Europaparlamentet ägde också regionala val rum i Tyskland. Och det blev ett lyckat val för Nordiska motståndsrörelsens samarbetspartner Der Dritte Weg.

Bild från en Der Dritte Weg-demonstration i Plauen förra året. Över tusen personer marscherade under parollen ”Stoppa asyl-översvämningen”.

I Tysklands Europaparlamentsval fick mellanmjölksalternativet Alternativ för Tyskland 11 procent av rösterna. Sämre gick det för de nationella partierna. NPD gick från 1 procent till 0,3 procent och tappar därmed sitt mandat. Die Rechte och Der Dritte Weg fick ännu sämre resultat.

Det socialnationalistiska och nationalrevolutionära partiet Der Dritte Weg valde dock att satsa sina kort på de regionala valen som ägde rum samtidigt. Och det har gett resultat då partiet fått två lokala mandat, båda i Vogtland i mellersta Tyskland.

I Plauen, där Der Dritte Weg har sitt högkvarter och kansli, fick det nationalrevolutionära partiet hela 3,84 procent av rösterna och 3 357 röster totalt, vilket gav ett mandat i stadsfullmäktige. Av 122 kandidater hamnade Der Dritte Wegs representant Tony Gentsch på elfte plats på listan över personröster (1 906 st.). Gentsch är känd som en ledare inom nationalsocialistiska kretsar och har suttit fängslad för sina åsikter.

I Plauens skolval gick det också bra för Der Dritte Weg. Mest anmärkningsvärt var resultatet i gymnasieskolan Friedrich Rückert där partiet fick inte mindre än 11,96 procent av rösterna, vilket var mer än FDP (liberalerna) och Grüne. Gymnasieskolan ligger i anslutning till Der Dritte Wegs högkvarter, rapporterar Der Dritte Weg på sin hemsida.

Vidare kom partiet också in i den större regionen Vogtlandkreis i sitt första val. Där fick Der Dritte Weg 1,7 procent och 5 365 antal röster.

Vogtlandkreis är en Landkreis, motsvarande ungefär landstingen i Sverige, i sydvästra Sachsen. Vogtlandkreis har en befolkningsmängd på 236 000 invånare och centralort är Plauen med 64 000 invånare.

Källa:
„Der III. Weg“ zieht in Stadtrat und Kreistag ein


  • Publicerad:
    2019-05-27 21:40