PROSEMITISM. Den tyska förbundskanslern Angela Merkel säger att polis måste vakta alla judiska byggnader i hennes land.

I en intervju med CNN visad på tisdagen sade den tyska förbundskanslern Angela Merkel att polis måste vakta varje synagoga, exklusivt judiska skolor och förskolor i hela hennes land.

— Vi har alltid haft ett antal antisemiter bland oss, sade Merkel som är ansvarig för att ha importerat rasfrämlingar i stort antal, många av dem antisemiter från arabvärlden till Tyskland, inte minst sedan starten för den senaste rasfrämlingsinvasionsvågen 2015.

— Tyvärr finns det än i denna dag inte en enda synagoga, inte en enda förskola, inte en enda skola för judiska barn som inte behöver vaktas av tyska poliser.

Merkel underströk också behovet att ta lärdom av hennes lands ”besvärliga historia”.

— Vi måste tala om för våra unga vad som har hänt mot oss och andra och dessa hemskheter, varför vi förespråkar demokrati…varför vi står upp mot intoleransen.

Israels president Reuven Rivlin – ett annat ämbete än landets premiärministerpost som innehavs av Benjamin Netanyahu – välkomnar Tysklands moraliska ställningstagande och kommentarer om den judiska församlingen som lever där. Men det räcker inte, anser Rivlin.

Rädslan för judarnas säkerhet är en kapitulation inför antisemitism och ett erkännande att, igen, judar inte är säkra på tysk mark.

Rivlins kommentar är i stort sett densamma som han gav när Tysklands kommissionär mot antisemitism Felix Klein blev kritiserad för att varna judar för att offentligen visa sin grupptillhörighet genom att bära den judiska huvudbonaden kippa.

Konkurrerande partier gick framåt i EU-valet
Det som föranledde CNN att arrangera intervjun men Angela Merkel var de starka framgångarna i EU-parlamentet för invandringskritiska och EU-kritiska partier.

Det milt kulturnationalistiska lättmjölksalternativet Alternativ för Tyskland (AfD) – som är starkt infiltrerat av judisk makt – kom för Tysklands räkning trea i valet till EU-parlamentet, efter Merkels egna kristdemokratiska parti och De Gröna, vilket av både CNN och Angela Merkel betraktas som ett ”högerextremistiskt hot”.

I Tyskland sprids alltmer uppgiften att Angela Merkel, som tidigare bar det judiskt klingande namnet Rebbekah Dorothea Kasner – och som har ett förflutet i den östtyska kommunistiska terrormyndigheten Stasi – verkligen är judinna.

Detta förklarar enligt kritiker hennes starka drift att ”förstöra” det vita Tyskland och samtidigt göra allt för att tillvarata judiska intressen.

Framgången för AfD kostade på i form av att de strikt nationalistiska partierna tappade röster.

Men det nationalistiska partiet Der III. Weg (Den tredje vägen) med vilket Nordiska motståndsrörelsen har ett relativt nära samarbete, tog sig in i lokalpolitiken med två mandat vid de regionala tyska val som hölls samtidigt med EU-valet.

Källor:
Police should guard every synagogue, Jewish school & daycare in Germany – Merkel
„Der III. Weg“ zieht in Stadtrat und Kreistag ein
Rebbekah Dorothea Kasner è il vero nome d'”Angela Merkel”


  • Publicerad:
    2019-05-29 13:40