FOLKFÖRRÄDERI. Angela Merkel möttes av ilskna demonstranter och burop i Dresden.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel – tidigare namn Rebbekah Dorothea Kasner – deltog i måndags i ett möte med nätverkande kvinnor i Dresden, där hon höll ett tal om jämlikhet för alla på alla områden.

Vid ankomsten till mötet möttes hon av cirka 50 medlemmar från Pegida – Patriotiska européer mot islamiseringen av Väst – som skanderade ”ge dig av” och ”Merkel måste bort”. En av de närvarande gjorde så kallade ”Hitlerhälsningar”, nu polisanmäld för detta med åtal att vänta för att ha använt en symbol förbjuden enligt rådande grundlag.

Demonstrationen hade organiserats av Pegidas ledare Lutz Bachmann. År 2016 förbjöds han att anordna demonstrationer, samtidigt som IS-anhängare gavs utrymme i statlig television för att propagera för sin politik, skrev vid tillfället brittiska Daily Express.

Dresdens polis meddelar också att en av demonstranterna misstänks för att i samtal med motdemonstranter förnekat lögnen om judarnas senast påstådda historiska förintelse. Mannen greps av polis.

Hennes politik har bland annat gått ut på att kräva av palestinierna att de erkänner Israel som en etniskt homogen judisk stat, samtidigt som hon kräver av tyskarna att erkänna Tyskland som en fullkomligt multikulturell och multietnisk stat.

Vid sitt besök i Jerusalem i oktober 2018 sade Merkel att Tyskland måste ta hårdare tag mot antisemitismen. Enligt Holger Strohm menade Merkel inför Knesset att Tyskland måste straffas, vilket förutom olika former av ekonomiska transfereringar till Israel sker genom den ”migrationspakt” som även Norge och Sverige har skrivit under på i FN.

Den sista augusti kommer Merkel att föräras ett hedersdoktorat i Leipzig.

Källor:
Angela Merkel greeted with boos, a Hitler salute and chants of ‘go away’ at Dresden visit
Pegida founder banned from organising demos while ISIS supporter gets slot on TV chat show
In Jerusalem, Merkel says Palestinians must accept Israel as Jewish state
Youtube/Klartext zum „Migrationspakt“: Top-Interview mit Holger Strohm und Jo Conrad


  • Publicerad:
    2019-07-19 11:40