GLOBALISM Tysklands förra förbundskansler öppnade Tysklands och Europas dörrar för miljoner araber och afrikaner. Nu belönas hon med ”fredspris” av FN:s flyktingorgan för sin gärning.

Angela Merkel har stigit ner från sin ledarposition i Tyskland men i år blir hon belönad med fredspriset Félix Houphouët-Boigny-UNESCO av en FN-jury för sitt vurmande för afrikaner och araber.

”Lidande är globalt, vilket är orsaken till att vi måste hitta globala lösningar för att stoppa lidande. Fredsbyggande handlar om att öppna dörrar för de lidande. Juryns beslut har påmint oss om att sättet vi behandlar flyktingar och migranter är en kritisk fråga”, skriver Audrey Azoulay, Unescos generaldirektör, i en tweet om beslutet.

Någon hänsyn till tyskars eller européers lidande ordas det dock inte om i generaldirektörens tweet.

— Samtliga jurymedlemmar blev rörda av hennes modiga beslut 2015 att välkomna mer än 1,2 miljoner flyktingar, särskilt från Syrien, Irak, Afghanistan och Eritrea. Detta är det arv hon lämnar efter sig, basunerar Denis Mukwege, ordförande i Unescos fredsprisjury, ut på Unescoes egen hemsida.