TERRORISM. Sedan Donald Trump deklarerade att han skulle terrorklassa Antifa har alltfler försökt följa pengarna som finansierar Antifa. En av finansiärerna är Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Budgeten för Tysklands regering under Angela Merkel är 3,19 miljarder euro för 2020. Av denna summa går över hälften, 1,82 miljarder euro till Merkels myndighet för media och kultur.

Trots att myndighetens existens uppenbarligen är inkonstitutionell, fungerar den numera ändå som en sorts propagandaministerium för Merkel själv, med sin egna världsomspännande public servicestation Deutsche Welle.

Det tyska partiet Alternative für Deutschland (AfD) har avslöjat att över en miljon euro från Merkels media- och propagandabudget 2019 gick till att finansiera den judiske mångmiljardären George Soros icke-statliga lobbyorganisation ”Neue deutsche Medienmacher” (NdM).

Organisationen syftar till att öka ”mångfalden” inom tysk journalistik genom att främja etniska minoriteter, vilka kallas ”nya tyskar”. De utvecklar även riktlinjer för att ändra journalisters språkbruk och samtalsämnen till förmån för rasfrämlingar.

Hittills har NdM bevilats 291 000 euro under 2020 av tyska regeringen, vilket motsvarar ungefär 3 miljoner svenska kronor, enligt uppgifter från tyska regeringen.

NdM leds av den antityska rasisten och vänsterextremisten Ferda Ataman med rötter i Turkiet; kolumnist på Der Spiegel. Hennes organisation delar varje ut ett pris, den gyllene potatisen.

”Potatis” är ett rasistiskt epitet som muslimska araber använder om icke-muslimer, som eufemism för ”kaffir”, en av de värsta förolämpningarna en icke-muslim kan få höra – i Sydafrika kan man till och med hamna i fängelse om man kallar någon för kaffir. Men Ataman och NdM använder termen i sitt pris för att skymfa tyskar.

Ataman är känd för att ha uttryckt många rasistiska saker, som att hävda att tyska läkare är rasister för att de vill ge bättre vård till (äkta) tyska coronapatienter.

Ferda Ataman: Foto: Jan Zappner/re:publica (CC BY-SA 2.0)

I april publicerade hon en essä på på en Antifa-hemsida, (Bund der Antifaschistinnen – VVN-BdA) och uttryckte sitt starka stöd för de våldsamma vänsterextremisterna inom Antifa. Den gruppen är extremistklassad i Tyskland och förlorade nyligen sin rätt att göra skatteavdrag. Ataman säger sig kämpa mot ”nazisterna” inom AfD och har aviserat att hon kämpar för att göra Antifa socialt accepterade.

Ingen greps när Antifaterrorister förra året anföll AfD-parlamentarikern Frank Magnitz bakifrån så att han nästan dog. Antifamedlemmar anfaller ganska ofta politiska motståndare.

För ett drygt år sedan publicerade Antifas hemsida Indymedia mordinstruktioner att följa när man attackerar AfD-medlemmar.

Häromdagen publicerade AfD:s talesman för utrikespolitik, Petr Bystron, en video i vilken han kräver av den tyska regeringen att förklara varför de finansierar terrororganisationer med skattepengar. Han säger att Angela Merkel under 2019 spenderade mer än 1,2 miljoner euro på rasistiska, antityska icke-statliga organisationer som stöder Antifaterroristerna.

Enligt två vittnen började Angela Merkel 1980 arbeta som propagandist för det östtyska kommunistpartiets ungdomsavdelning, vilket Merkel förnekar.

Förra året finansierade Merkels regering vänsterextremistiska Open Societies-relaterade icke-statliga organisationer med minst nio miljoner euro, motsvarande mer än 95 miljoner svenska kronor, vilket AfD har erfarit.


  • Publicerad:
    2020-06-22 16:40