TYSKLAND. Tysklands förbundskansler Angela Merkel hävdade nyligen i ett tal i det tyska parlamentet att yttrandefriheten måste begränsas för att bevara ”friheten” i landet.

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel vill begränsa yttrandefriheten ytterligare i Tyskland, för att på ett närmast orwellianskt sätt bevara ”friheten” i landet.

Under ett affekterat tal i det tyska parlamentet gick hon nyligen till attack mot personer som ”hatar” och ”kränker” andra med sina åsikter. Förbundskanslern gestikulerade vilt och talade upprört om att begränsa yttrandefriheten.

— Till alla de som hävdar att de inte längre kan uttrycka sin åsikt, säger jag: Om du uttrycker en markant åsikt måste du kunna leva med det faktum att du kommer motsägas. Att uttrycka en åsikt kommer inte utan kostnad, sade hon.

— Men yttrandefriheten har sina gränser. Dessa gränser börjar där hat sprids. Dessa börjar där andra människors värdighet kränks. Detta parlament måste bekämpa extrema uttryck, annars kommer vårt samhälle inte längre vara det fria samhälle som det varit.

På sociala medier frågar sig människor vad hon egentligen avser med ”hat” och vem som ska definiera det. Andra pekar på det faktum att där yttrandefriheten begränsas råder ingen frihet alls.

Källa:
Merkel: För att bevara friheten måste vi slopa yttrandefriheten


  • Publicerad:
    2019-11-30 21:00