Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Lokalpolitiker spred information om terrorn i Dresden – vägrar vika sig för Expo

Av Redaktionen, 2019-09-25
redaktionen@nordfront.se

STOCKHOLM. SD-politikern Jenny Laszlo i Vallentuna hängs ut av Expo efter att ha kritiserat terrorbombningarna i Dresden. Men istället för att pudla talar hon om för Expo att hon har all rätt att dela med sig av fakta om andra världskriget som saknas i skolböcker.

Jenny Laszlo (SD) har sitt ursprung i Tyskland och vill inte vika sig i frågan om terrorbombningarna av Dresden när Expo pressar henne. Foto: Facebook.

Under onsdagen har Expo hängt ut Vallentunapolitikern Jenny Laszlo (SD), som sitter i kommunens utbildningsnämnd och som suppleant i styrelsen för SD:s lokalavdelning. Anledningen är att Laszlo på sociala medier har försökt sprida information om de allierades terrorbombningar av Dresden 1945.

Bakgrunden är att Laszlo den 13 februari, på årsdagen av terrorbombningarna, publicerade bild med texten ”Hur cirka 500 000 tyskar ’demokratiskt’ utrotades under en natt” på sin Facebook.

LÄS MER: Eldstormen i Dresden

Expo menar att bilden är missvisande och påstår att de 850 000 bomber som de allierade släppte över Dresden, som var fylld till bristningsgränsen av flyktingar, endast skulle ha dödat 25 000 människor – vilket är den officiella propagandasiffran från segrarmakterna efter kriget.

Dresden-bilden som delades av Jenny Laszio.

I en diskussion som följde av Laszlos inlägg försvarar hon frenetiskt sin ståndpunkt om att terrorbombningarna var fel.

”Säg inte åt mig att läsa på när du citerar vinnarnas historieböcker och aldrig tagit del av något annat. Det lilla du skriver innehåller så många sakfel att jag inte vet var jag ska börja”, skriver hon exempelvis till en person som hyllar terrorbombningarna och Winston Churchill samtidigt som han attackerar tyskarna under kriget. Längre fram i diskussionen hänvisar Laszlo till filmen Hellstorm, som med autentiska bilder visar det lidande som Sovjet och västmakterna utsatte tyskarna för under andra världskrigets slutskede.

”Och nej, jag höjer inte Hitler, jag tillför nyans. Han älskade djur, ville rädda sina landsmän som systematiskt avrättades på ockuperad mark, han skapade 6 miljoner (!) jobb i en krisande nation där bland annat min mormor fick socialbidrag i mitten av 30-talet. Så började han sin karriär”, skriver hon vidare.

”Våra historieböcker är extremt svartvita. Vi anses för dumma för att klara av sanningar”, ska hon också ha skrivit enligt Expo.

”Min släkt är tysk – jag har all rätt att dela med mig av fakta”
Men när Expo pressar Jenny Laszlo väljer hon, till skillnad från många andra SD:are som kontaktas av den privata underrättelsetjänsten, att inte ta avstånd från sina aktiviteter på sociala medier. Istället förklarar hon sitt ointresse av att svara på frågorna.

— Jag har lite svårt att se att det skulle finnas någonting att diskutera. Jag har bara lagt ut fakta som redan existerar överallt, säger Jenny Laszlo till Expos så kallade journalist Anders Dalsbro.

— Min släkt är tysk och vi har förlorat väldigt många på min sida och jag har all rätt att dela med mig om den fakta som saknas så mycket i skolböckerna. Det är inte så mycket mer att säga om det, fortsätter hon.

På fråga om hon inte ens vill veta vad det är för frågor som Expo vill ställa svarar Laszlo:

— Nej, jag är inte intresserad. Dessutom vet jag vad du ringer från för ställe också och ni har en så kallad värdegrund som är emot allt vad som är sunt och friskt. Så jag är inte intresserad.

Laszlos kritik av de allierades terrorbombningar i Dresden är dock inte den enda synd som hon begått enligt Expo, som skriver:

I egna inlägg upprörs hon till exempel över att en nazistledare fällts för hets mot folkgrupp, när det finns så många andra som går fria, kallar finansmannen George Soros för ”ondskan personifierad” och sprider antimuslimska konspirationsteorier.

Det återstår att se ifall SD väljer att ta parti för sin medlem eller för Expo efter uthängningen.

Källa:
SD-politiker delar vit makt-propaganda


  • Publicerad:
    2019-09-25 18:30