VÄNSTEREXTREMISM En sverigedemokratisk kommunstyrelseledamot blev uthängd för att ha tränat kampsport med en nationell grupp. Trots att en partikollega pressar tidningen om dess AFA-kopplingar i samband med avslöjandet väljer partiet att utesluta den uthängde mannen.

Den vänsterextrema tidningen Dagens ETC hängde i mars ut den sverigedemokratiska politikern Richard Torsslow för att han ska ha tränat med den ”fascistiska kampgruppen” Palaestra FC. Vänstertidningen menar att Torsslow var en ”betalande medlem i den högerextrema gruppen och medfinansierade även en antisemitisk propagandafilm”. Själv vill han dock tona ner det hela och försöker undvika ”journalistens” påståenden.

— Jag har tränat med dem två gånger, inbjuden av några före detta sverigedemokrater. Det var 1,5 år sedan. Då betalade jag en medlemsavgift som var löpande, som jag hade glömt bort att jag betalade, sade Rosslow.

AFA Stockholm gjorde jobbet?

AFA Stockholm deltog dagen efter också i hetskampanjen mot den nationella träningsgruppen med en egen artikel som var väldigt detaljerad i jämförelse med Dagens ETC:s artikel.

Detta fick följden att då, Andreas Gustavsson, tidningens chefredaktör, idag publicerade ”granskningen” i ett inlägg på Twitter så fick han mothugg av en annan sverigedemokratisk politiker, Martin Kinnunen.

Som svar på frågan svarar chefredaktören:

Oseriöst. Du kanske borde fokusera på det som framkommer? För en demokrat måste det vara bekymmersamt.

Kinnunen pressar dock vidare för ett svar som han inte får:

Ren tillfällighet att AFA Stockholm utan hänvisning till ETC lägger ut betydligt utförligare granskning dagen efter? Klart det är ett samarbete. Har ni problem att samarbeta med AFA Stockholm?

Sverigedemokraternas partistyrelse meddelade trots Kinnunens ifrågasättande under ett möte att man utesluter Richard Torsslow för hans kopplingar till den nationella gruppen.