Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Dialogkonferens och gratis lunch – polisens satsning mot invandrarkriminalitet

Av Redaktionen, 2014-06-28
redaktionen@nordfront.se

NORGE. Invandrare i området Grenland i Telemark Fylke är överrepresenterade i brottsstatistiken och blir i allt högre grad religiöst radikaliserade. Lyckligtvis har polisen en plan för att bryta den negativa trenden.

IMG_3622_3150545a-460x181

Polischefen Rita Kilvær ser det som prioriterat att minska brottsligheten bland invandrare i Grenland. Anledningen är att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken och i allt högre grad också blir religiöst radikaliserade.

Polisen svar på denna allvarliga situation är att bjuda in invandrare att delta i en konferens där polis och invandrare ska föra ”dialog” med varandra. Konferensen syftar till att stärka förtroendet mellan polis och invandrare, eftersom det är bristen på förtroende för polisen som gör just invandrare till brottslingar, enligt polisen.

Konferensen kommer att samla 300 deltagare och kosta 60 000 kronor. 80 procent av pengarna spenderas på lunch till invandrarna och de dialogfrämjande poliserna. Målgruppen för konferensen är alla invandrare i Grenland som är äldre än 19 år och som till viss del behärskar norska.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net

Källa:
Politiet ønsker dialog og tillit


  • Publicerad:
    2014-06-28 17:16