MEDIA. Disney anser att de äger de nordiska gudarna.

Tors strid med jättarna av Mårten Eskil Winge

Det antivita företaget Disney har skapat starka reaktioner på sociala medier efter att de förmått nätbutiken Etsy att radera produkter med namnen Thor, Loki, Odin, Frigga och Heimdall. Detta då Disney uppenbarligen, som äger Marvel och gör filmer med dessa karaktärer, enligt många anser att de äger de nordiska gudarna.

På Twitter har de befarade försöken att varumärkesskydda de nordiska gudarna kommit ut och en namninsamling har skapats för att stoppa Disney. Insamlingen har i nuläget över hundratusen underskrifter.

Detta är inte första gången som globalistföretaget Disney försöker ta kontroll över folkliga seder och uttryck i syfte att kapitalisera på dem. Tidigare har man, enligt CNN, försökt varumärkesskydda den mexikanska högtiden ”Día de los Muertos” och swahili-frasen ”Hakuna matata”. Detta i samband med filmerna Coco respektive Lejonkungen.

Att Disney inte har något som helst intresse av nordiska gudar eller forn sed framgår av hur de porträtterat de karaktärer de nu försöker varumärkesskydda. I fimerna har man låtit Heimdal – ”den vite guden” – spelas av en svart man och nyligen har man i TV-serien Loki gjort Loke till bisexuell.


  • Publicerad:
    2021-06-30 14:20