BRASILIEN. En brasiliansk fotbollsspelare avled efter att ha blivit knivhuggen av domaren. En ursinnig publik mördade senare domaren och satte hans huvud på en påle, mitt på planen.

brasilianskfotboll copy
Från vänster: Domaren Silva Catanhede Jordan och en av de misstänkta, Luis Moraes de Souza.

Det var under en match på Pius XII-stadion i delstaten Maranhao i Brasilien som den 20-årige domaren Silva Catanhede Jordan gav rött kort till spelaren Josenir dos Santos Abreu. Abreu vägrade dock gå av planen och ett slagsmål utbröt där domaren tog fram en kniv och knivhögg spelaren. Abreu avled senare påväg till sjukhuset.

Personer ur publiken, som tros vara släktingar till den avlidne spelaren, stormade då planen och stenade domaren till döds. Sedan slet de domaren i stycken och satte hans huvud på en påle, mitt på spelplanen.

En person har nu gripits, misstänkt för att ha deltagit i den brutala lynchningen av domaren. Polischefen Valter Costa säger att ”ett brott inte berättigar ett annat” och uppger att de skyldiga kommer att ställas inför rätta.

Brasilien, ett mångkulturellt land som har stora problem med kriminalitet och utanförskap, kommer att anordna fotbolls-VM 2014.

Källa:
Fans decapitate soccer referee in Brazil after he stabs, kills player: police


  • Publicerad:
    2013-07-07 14:45