FINLAND. Nordiska motståndsrörelsen har genomfört en mycket uppmärksammad och omtyckt protestaktion vid en mångkulturell skola i Helsingfors.

Under föregående vecka nåddes Nordiska motståndsrörelsen i Finland av ett mycket dystert meddelande. Bakom meddelandet fanns elever från en skola i Merilahti, ett invandrartätt område i östra Helsingfors. Eleverna berättade för Nordiska motståndsrörelsen hur de kontinuerligt blir slagna, hotade och trakasserade av invandrarelever och hur skolans personal inte gör något åt saken.

Kort efter att organisationen nåtts av budskapet lades även en film, tagen av en elev, upp på Youtube som visade hur illa situationen är på skolan. Trots att filmen redan tagits ner från den allt mer censurerande videodelningssajten cirkulerade den fortfarande bland allmänheten som laddat upp den på andra sidor. I filmen kan man tydligt observera hur somaliska elever slår finska elever.

Eftersom situationen var såpass allvarlig och då skolans personal inte tycks visa intresse av att tillhandahålla en säker studiemiljö för skolans finska elever valde Nordiska motståndsrörelsen att ta på sig ansvaret att sända ett kraftigt budskap till skolan och dess elever. Detta gjordes genom att under onsdagen ordna en protestaktion utanför skolområdet. På platsen fanns aktivister ur Nordiska motståndsrörelsens Helsingforsavdelning och med sig hade man fanor, megafon och en banderoll.

Väl framme höll organisationens Janne Moilanen ett brandtal som riktade sig främst till de finska eleverna i skolan. Budskapet i talet var att det är dags för de finska eleverna att stå på sig och inte låta sig köras över av rasfrämlingar som inte vill dem väl. Man passade även på att informera eleverna om att de när som helst kan kontakta Nordiska motståndsrörelsen som kommer att övervaka utvecklingen på skolan och publicera all information om händelser på skolan som systemmedia inte vill skriva om.

Se videon från aktionen och talet (med engelska undertexter) nedan:

Noteras bör också att aktionen direktsändes på Youtube. Efter att ha legat uppe under endast åtta timmar har den drygt tio minuter långa videon setts av över 8 000 personer. Andelen ”gilla”-markeringar överväger klart de som tryckt tumme ner.

Se den filmen nedan:

Kort efter att aktionen avslutades kom polisen till platsen och började trakassera de på plats varande aktivisterna. Attityden var mycket aggressiv och en av poliserna hotade med att samtliga skulle bli tagna till stationen om de någonsin visade sig på platsen igen. Ironiskt nog tycktes poliserna vara bestörta över att man ”stört en skola” samtidigt som de inte tycks ha gjort ett jota för att bekämpa det våld som rasfrämlingar utövar mot finska elever, även där det finns videobevis.

Skolans rektor Timo Heikkinen tycks också ha haft mer intresse i att kontakta systemmedia än att säkra säkerheten på sin skola. Knappa timmarna efter aktionen hade Heikkinen redan givit intervjuer till tidningar, bland dem Helsingin Sanomat.

Rektor Timo Heikkinen.

Heikkinens, systemmedias och polisens gnäll och gny har dock överröstats idag av en flod av finländare som på såväl sociala medier och andra kanaler tackat Nordiska motståndsrörelsen för aktionen. Vissa tycks vara tagna av att det fortfarande finns folk som står upp för sitt folk. Nedanför följer några av de kommentarer som synts på sociala medier:

”Äkta hederliga finska män!”

”Jag har alltid haft respekt för män som försvarar barn, unga och de äldre. Dessa män gjorde ett bra jobb. Tack.”

”Mycket sakligt, som alltid när det kommer till Nordiska motståndsrörelsen.”

”NMR kommer att en dag få vårt folks hyllningar då de öppet vågar stå upp mot denna illegala invasion av vårt land.”


  • Publicerad:
    2018-04-25 19:55